US РЕЙНДЖЪРИ МЕРИХА СИЛИ С НАШИ ЮНАЦИ НА КАРАНДИЛА
май 12, 2022 1484 Прегледи

US РЕЙНДЖЪРИ МЕРИХА СИЛИ С НАШИ ЮНАЦИ НА КАРАНДИЛА

Aмерикански военни са се включили в борбите и силовите предизвикателства на на „Юнашки игри“ на събора в „Хайдушка среща“ в Сливен, съобщават от Спомагателната група за район „Черно море“ на въоръжените сили на САЩ в Европа.

Сержант Кроистофър Рийс се е включил в пехливанските двубои със сливналии, а специалист Александър Колб е демонстрирал своите умения във хвърлянето на ножове.

Целта на участието на позиционираните на полигона в „Ново село“ американски военни в събора е да засилят контактите с местните българи, отбелязват от въоръжените сили на САЩ.

Съборът „Хайдушка среща“ има дълга традиция в Сливен. Една от големите атракции на събитието е изкачването на Хайдушката пътека с с 43-литрови мехове с вино.

Надпреварата е вдъхновена от записките на воеводата Панайот Хитов, където той описва как Хаджи Димитър се е изкачил до върха, натоварен с мях с вино, тежащ около 43 литра.

На събора се провеждат и традиционни хайдушки състезания – хвърляне на голям камък, хайдушка борба, хвърляне на нож.

Предишна ЗАПОЧНА ОБРАБОТКА НА УЛИЦИ И ТРЕВНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА КОТЕЛ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И КОМАРИ
Следваща ДИРЕКТОРЪТ НА РЗИ – СЛИВЕН Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА ПОЗДРАВЯВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ЗАСТРАХОВАНЕТО НА ПРОЛЕТНИЦИТЕ С ПАНАМИН И ПАНАТОП!

Ето че дойде време да се погрижим и за потенциала на пролетниците. Тяхното „застраховане“ е от особена важност при неблагоприятни климатични условия, температурни аномалии и други видове стрес. Продуктите на

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Питат един пътешественик: – Защо не можахте да спасите приятеля си от канибалите? – Ами пристигнахме много късно – когато му се притекохме на помощ, те вече го бяха задраскали

Новини Сливен

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ СПОРТИСТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

Кметът на Сливен Стефан Радев изказва съболезнования на семейството на видния сливенски спортист Михаил Желев, който ни напусна днес. „Загубата е голяма не само за неговите близки, приятели, но и