US РЕЙНДЖЪРИ МЕРИХА СИЛИ С НАШИ ЮНАЦИ НА КАРАНДИЛА
май 12, 2022 1656 Прегледи

US РЕЙНДЖЪРИ МЕРИХА СИЛИ С НАШИ ЮНАЦИ НА КАРАНДИЛА

Aмерикански военни са се включили в борбите и силовите предизвикателства на на „Юнашки игри“ на събора в „Хайдушка среща“ в Сливен, съобщават от Спомагателната група за район „Черно море“ на въоръжените сили на САЩ в Европа.

Сержант Кроистофър Рийс се е включил в пехливанските двубои със сливналии, а специалист Александър Колб е демонстрирал своите умения във хвърлянето на ножове.

Целта на участието на позиционираните на полигона в „Ново село“ американски военни в събора е да засилят контактите с местните българи, отбелязват от въоръжените сили на САЩ.

Съборът „Хайдушка среща“ има дълга традиция в Сливен. Една от големите атракции на събитието е изкачването на Хайдушката пътека с с 43-литрови мехове с вино.

Надпреварата е вдъхновена от записките на воеводата Панайот Хитов, където той описва как Хаджи Димитър се е изкачил до върха, натоварен с мях с вино, тежащ около 43 литра.

На събора се провеждат и традиционни хайдушки състезания – хвърляне на голям камък, хайдушка борба, хвърляне на нож.

Предишна ЗАПОЧНА ОБРАБОТКА НА УЛИЦИ И ТРЕВНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА КОТЕЛ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И КОМАРИ
Следваща ДИРЕКТОРЪТ НА РЗИ – СЛИВЕН Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА ПОЗДРАВЯВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГИТА ДОБРЕВА – ЕДИН ЩАСТЛИВ АДВОКАТ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Сигурно сте я виждали. Винаги делова и леко забързана. Това е Гита Добрева, един щастлив адвокат от центъра на Сливен. Тя живее на минута от своя офис и на три

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ КОТЕЛ ПРЕДСТАВИХА СПЕКТАКЪЛ ЗА ЛЕВСКИ

Спектакъл за Левски представиха ученици от Котел, съобщиха от общината. Кметът на Котел Коста Каранашев бе сред гостите на театралната постановка „Тайната вечеря на Дякона“ на Стефан Цанев. Спектакълът е

Новини Сливен

Д-Р ЖЕЧКОВ: „АЗ СЪМ ЛЕКАРЯТ!“ – БЪЛГАРСКИЯТ СИНДРОМ, СЛЕД КОЙТО ВСИЧКО ПРОПАДА

Едва ли има човек в Сливен, който не познава д-р Михаил Жечков, неговата вечно забързана походка, мъдра осанка и някак всеопрощаваща усмивка. Вече 50 години с неотстъпчива всеотдайност той лекува