US  РЕЙНДЖЪРИ ДАРИХА ЛАПТОПИ ЗА БОЙЦИТЕ НА ПОЛКОВНИК ЛЮБОМИР ВАЧЕВ
юли 17, 2019 1178 Прегледи

US РЕЙНДЖЪРИ ДАРИХА ЛАПТОПИ ЗА БОЙЦИТЕ НА ПОЛКОВНИК ЛЮБОМИР ВАЧЕВ

Главни сержанти от САЩ и България посетиха Центъра за подготовка на специалисти

Дванайсет главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, бяха на работно посещение в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен, като част от планирани срещи във формирования на СВ, ВВС, ВМС. Придружаваха ги 11 български главни сержанти – на БА, на СКС, на видовете Въоръжени сили и 68-а бригада „Специални сили”.

В Сливен те бяха приети от командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, заместник-командира полковник Данчо Николов, началника на щаба полковник Пламен Белчев.

ЦПС получи конкретна материална помощ, обсъдена при предходни срещи. Главният сержант на сухопътния компонент на Националната гвардия (НГ) на Тенеси Майкъл Джентри връчи на полковник Любомир Вачев дарение от десет лаптопа за оборудване на кабинет за езиково обучение, което ще стартира през есента.

Тази крачка във взаимоотношенията е съгласувана с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и е част от добрите работни връзки между главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов и главните сержанти на Националната гвардия на Тенеси, като дарението идва от „Сержантската асоциация” на НГ на Тенеси (NCO Associacion). Поредица от контакти и обучения свързват Център за подготовка на специалисти с Националната гвардия на Тенеси. Колегиален жест бе и видеопоздравът, изпратен от главния сержант на НГ на Тенеси Марк Харис, който има личен поглед върху работата в ЦПС-Сливен.

Срещата продължи с два брифинга. Главният сержант на ЦПС старшина Иван Иванов представи формированието и основните му дейности. Главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов се спря на основни въпроси в работата на главните сержанти.

От американска страна беше изразена готовност за укрепване и задълбочаване на служебните взаимоотношения. Предвиждат се бъдещи съвместни дейности, свързани с разширяване на възможностите за подготовка и участие в курсове за повишаване на професионалната квалификация на сержантите и войниците от НГ на Тенеси и БА.

Гостите разгледаха учебните кабинети, тренажорите, музейните експонати, отделиха специално внимание на танк Т-72 и изразиха задоволство от възможността да направят това посещение. След Сливен планираните срещи бяха в Пункта за базиране-Варна, след това и в Професионалния сержантски колеж към НВУ „Васил Левски”. В началото на седмицата посещения са проведени във в.ф. 28000-Граф Игнатиево и в 68-ма бригада „Специални сили”.

 

Armymedia.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 20-ГОДИШЕН БЯЛ ХАКЕР Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПРОБИВА НА НАП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

27 ФЕВРУАРИ – НЕУЧЕБЕН ДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ

Поради лоши метеорологични условия, кметът на община Котел Коста Каранашев обяви 27 февруари /вторник/ за неучебен ден за всички училища в община Котел, с изключение на НУФИ „Филип Кутев“. Снегът

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия голям християнски празни-Великден, както и свързаните с него почивни дни в ОДМВР-Сливен е създадена организация, съобразена  с извънредното положение и въведените

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПОЗДРАВИ СТУДЕНТИТЕ ЗА ПРАЗНИКА ИМ

Областният управител Минчо Афузов поздравява студентите с техния празник – Осми декември. „Сливен е сред градовете, в които всяка есен звучи студентския химн. За нас това е привилегия, защото младите