SOS: ОГНИЩЕ НА COVID В СТАРЧЕСКИЯ ДОМ
март 10, 2021 2527 Прегледи

SOS: ОГНИЩЕ НА COVID В СТАРЧЕСКИЯ ДОМ

Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Девет потребители и пет души от персонала са с положителни резултати от направените изследвания за заболяването през последното денонощие.  Трима от заболелите домуващи и служител от обслужващия персонал са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани в COVID-сектор на отделен етаж, лечението им се провежда от личния лекар.  Контактните лица са карантинирани.  Всички предписания, дадени от РЗИ, се изпълняват. Днес, 10 март,  са взети 42 проби за изследване от персонала.  Чакат се резултатите от PCR-тестовете на 11 потребители, които са били контактни на болните.  В социалното заведение са настанени над 90 домуващи, служителите са близо 50 души.

През последното денонощие са излекувани 28 жители на областта.

За съжаление, починаха четирима болни на възраст 45, 50, 54 и 81 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Най-възрастният от тях е потребител в Дома за стари хора. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Сред новозаболелите през последното денонощие 99 души са  учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение, трима ученици. Епидемиологичните проучвания продължават.

Активните случаи на COVID-19 в областта нараснаха на 831 – 9 в община Твърдица, 27 в община Котел, 101 в община Нова Загора, 694 в община Сливен. Болните са жители на 56 населени места. Под карантина са 1 349 души, като 1 031 са жители на Сливен и общината, а 241 – на Нова Загора и общината. По информация от здравните власти, Сливен е една от областите в страната, където циркулира британският вариант на коронавируса.  Особеностите му са свързани с по-широкото разпространение.

Областният щаб призовава гражданите да продължават отговорно и дисциплинирано да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава риска от разпространение и инфектиране с вируса.

Предишна ПРОСТИТУТКА ОБРА СВОЙ КЛИЕНТ
Следваща НА 16 МАРТ ОТ 17:30 ЧАСА В ГАЛЕРИЯ "МАЙ" СЕ ОТКРИВА ИЗЛОЖБАТА "ПРОСТРАНСТВЕНА ДИХОТОМИЯ" НА РАДКА СТОЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

27 МАРТ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА

27 март 2020 година: Тази година празникът на театъра се провежда в условията на тревогата от пандемията коронавирус. Но духът на сценичното творчество, поставено в изключително трудни условия, трябва да

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 145 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

145 години от гибелта на Васил Левски ще бъдат отбелязани на 19 февруари. От 10 ч. пред  сградата на ППМГ „Добри Чинтулов” ще се проведе „Урок по родолюбие”  на тема

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА В БАЛКАНА

Двама са задържани в РУ-Котел за кражба на фураж от частен имот в село Боринци. На 17 февруари 24-годишният Е.Й. в съучастие с Н.Х.(32г.) са проникнали в стопански двор в