PCR И БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ ЗА COVID-19 НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ В „ЛИНА“

PCR И БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ ЗА COVID-19 НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ В „ЛИНА“

И през месеците септември и октомври 2022 г. PCR и бързият антигенен тест за COVID-19 ще са на по-ниски цени в „ЛИНА“. PCR тестът е намален от 80.00 лв. на 60.00 лв., а антигенният тест от 15.00 лв. на 10.00 лв. Изследванията се извършват във всеки от самостоятелните филиали на лабораторията в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Повече за тестовете

Коронавирус COVID-19 PCR (SARS-CoV-2 RNA)

Благодарение на него директно се доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. PCR тестът е подходящ  при: съмнения за заразяване с COVID-19 след контакт с болни; симптоми като кашлица, висока температура, главоболие и общо неразположение; необходимост от сертификат за пътуване с валидност 72 часа.

Европейският цифров сертификат за COVID-19 е на английски език и се издава на всички пациенти, които имат отрицателен резултат от теста.

Пробата за изследването се взема от назофаринкса посредством тънък, предназначен за целта тампон. Резултатите са готови в рамките на деня или при по-късно взети проби –  на следващия ден.

Коронавирус aнтиген (COVID-19 Ag)

Бърз тест, който установява наличието на вирусен антиген в назофарингеалния секрет на човек. Резултатът се изразява като положителен или отрицателен. Антигенният тест се използва със същата цел като PCR теста, но се извършва по друг метод и резултатът от него е готов по-бързо – до 2 часа след вземането на пробата.

При отрицателен резултат пациентите получават европейски цифров сертификат за COVID-19 със срок на валидност 48 часа.

С адресите на лаборатория „ЛИНА” можете да се запознаете ТУК.

Предишна ТАНЯ ТИМЕВА, КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ ИТН: ПРЕДЛАГАМЕ 5 СТЪПКИ ЗА ПО-ДОБРО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ
Следваща ТРАКТОРИСТ Е ХВАНАТ ПИЯН В СЕЛО КАМЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ХЕПАТИТА С КАМПАНИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ

Ежегодно на 28 юли се отбелязва Световния ден за борба с хепатита, който през 2022 година е под наслов „Не мога да чакам“. Министерство на здравеопазването в партньорство с Регионалните

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Г-Н ЯНКО ЯНКОВ

Уважаеми съграждани, За мен е чест да ви поздравя с празника на Сливен – Димитровден! Духът на този ден носи силата и красотата на народните традиции. Нека с гордост ги

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА В НОВА ЗАГОРА

22-годишен е хванат от полицията в Нова Загора с метамфетамин. При операция  по противодействие на наркоразпространението в хотелски комплекс в града е извършена проверка на 22-годишния Н.Н. от Нова Загора.