MONEY FOR NOTHING, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ
май 26, 2021 1212 Прегледи

MONEY FOR NOTHING, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ

Преференциалният вот породи силна конкуренция в различните партии. Навсякъде има съревнование и дори се стига до шамари. Само в БСП-Сливен обаче шамарите станаха юмруци, които съпартийци започнаха да забиват не само в главата, но и под кръста на своите конкуренти.

И все между социалисти от червената листа, които по презумпция трябва да са един отбор. Стигна се до лични нападки, до неприемливи, дори отблъскващи компромати, публикувани в някои сайтове.

Категоричен съм, че липсата на единен отбор и публичното замеряне с кал между съпартийци е една от основните причини за липсата на втори мандат за БСП.В нито една от другите кандидатдепутатски листи в сливенска област подобно медийно оплюване не бе регистрирано.

Не знам какъв анализ е направен в БСП-Сливен, но знам, че същата грешка вече се повтаря. Отново гнусен компромат, разпространен в интернет пространството.

Сливен е малък град и всичко се знае. Знайно е кой е поръчителят. Знайно е срещу кого е насочен. Знае се изпълнителят на поръчката. Но се знае и вдъхновителят на идеята, който отново влиза в ролята на скрит PR съветник.

От подобна кампания губят всички. Губи поръчителят, който е заблуден, че харчейки пари за черен PR, ще получи повече гласове. Напротив, черният PR вече в кампания лишава кандидатите от гласове. Губи вдъхновителят на идеята, чието име се компрометира пред широката общественост. Губи и изпълнителят на поръчката, който сам си залепва етикета call girl, но най-вече губи партията, която пред хората не представя единен тим, а единици, готови на всичко за своята кариера.

Тази вечер БСП ще определи новите кандидати за депутати в Област Сливен. Дано те разберат, че политиката има една основна цел – подобряване живота на хората. А това става само с  добър отбор от единомишленици. Всичко друго е вятър и мъгла. И пари за нищо. Money for nothing, другарки и другари.

 

Георги Мангинов

Предишна СЛИВНАЛИЯ СТАНА НЕВРОЛОГ НА ГОДИНАТА В СЛОВАКИЯ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПОСТАВЯ КОНТЕЙНЕРИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ДРЕХИ, ТЕКСТИЛ И ОБУВКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА БЛОК 12 В КВ. „СИНИ КАМЪНИ“

Още един блок в Сливен ще радва своите жители с изцяло обновена визия. Днес официално стартира санирането на блок 12 в кв. „Сини камъни“. За кмет на общината Румен Иванов

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМНИЯТ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Кметът Стефан Радев днес проведе поредния си приемен ден. Срещи с граждани имаха и заместниците му Пепа Чиликова и Камен Костов. Пред ръководството бяха отправени въпроси, свързани за придвижването на

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ ПОВЕДЕ ХОРОТО НА ИМА ТАКЪВ НАРОД В СЛИВЕН

Икономистът Владимир Русев, който е завършил висше образование в Полша, поведе хорото на партия Има такъв народ в Сливен. Днес водачът на листата представи своите колеги – кандидати за депутати.