DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ
март 26, 2020 1111 Прегледи

DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ

В условията на COVID-19, DiKa трансформира част от своето производство и вече изработва текстилни маски за многократна употреба. Реорганизацията се случи в изключително кратки срокове, за да се откликне на недостига на тези средства за масова превенция.
Маските предпазват носа и устата, изработени са еко-съобразно, от 100% памук. Платът е третиран с водоотблъскващи, международно сертифицирани безвредни субстанции.
Спазването на респираторна хигиена и носенето на маски като превантивно средство за ограничаване разпространението на Covid-19 е част от инструкциите на Световната Здравна Организация (СЗО). Припомняме, че за да е ефективно носенето на маска е необходимо:

  • да бъде сложена с чисти, измити/дезинфекцирани ръце;
  • да се постави плътно покриваща устата и носа;
  • да не се докосва по време на носене или при нужда – това да се прави с чисти ръце.

За да запазите максимално дълго качествата на маската за многократна употреба, спазвайте инструкциите за ръчно пране и гладене на 110°С за дезинфекция.
Маските са изцяло произведени на местно ниво, с напълно проследим и прозрачен процес. В тях е вложен ръчен, квалифициран труд и са спазени всички изисквания за безопасност и дезинфекция. Марката предлага два модела в различен ценови диапазон. Апелираме да бъдете отговорни към себе си и към здравето на близките си хора – поръчайте по всяко време онлайн на адрес www.dika.bg.

Предишна В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ ПОЛЗВАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САМООТЧИТАНЕ НА ВОДА, ТОПЛА ВОДА И ПАРНО ОТ ДОМА
Следваща ЗАЕДНО ДА ПРЕПРОЧЕТЕМ "ПРЕЗ ЧУМАВОТО" НА ЙОВКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ ПРЕДСТАВИ СВОЯ ДОКЛАД ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ОБЩИНАТА ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2018-2019 Г.

Кметът представи своя доклад за подготовката на общината за зимен сезон 2018-2019 г. на състоялото се вчера заседание в Областна администрация – Сливен. Докладът е изготвен във връзка със заповедта

Новини Сливен

ТАСКО ЕРМЕНКОВ: МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН – НАЙ-ИСКРЕНО!

„Никога и по никакъв начин, през живота си, не съм целял създаването на паника и възбуждането на необосновани страхове у хората. В същото време, винаги съм се придържал към убеждението

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТ БУРГАС, СЛИВЕН И ЯМБОЛ ПРЕМЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ

На 18 май  в град Нова Загора се проведе тазгодишното зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата взеха участие отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН)