DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ
март 26, 2020 1294 Прегледи

DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ

В условията на COVID-19, DiKa трансформира част от своето производство и вече изработва текстилни маски за многократна употреба. Реорганизацията се случи в изключително кратки срокове, за да се откликне на недостига на тези средства за масова превенция.
Маските предпазват носа и устата, изработени са еко-съобразно, от 100% памук. Платът е третиран с водоотблъскващи, международно сертифицирани безвредни субстанции.
Спазването на респираторна хигиена и носенето на маски като превантивно средство за ограничаване разпространението на Covid-19 е част от инструкциите на Световната Здравна Организация (СЗО). Припомняме, че за да е ефективно носенето на маска е необходимо:

  • да бъде сложена с чисти, измити/дезинфекцирани ръце;
  • да се постави плътно покриваща устата и носа;
  • да не се докосва по време на носене или при нужда – това да се прави с чисти ръце.

За да запазите максимално дълго качествата на маската за многократна употреба, спазвайте инструкциите за ръчно пране и гладене на 110°С за дезинфекция.
Маските са изцяло произведени на местно ниво, с напълно проследим и прозрачен процес. В тях е вложен ръчен, квалифициран труд и са спазени всички изисквания за безопасност и дезинфекция. Марката предлага два модела в различен ценови диапазон. Апелираме да бъдете отговорни към себе си и към здравето на близките си хора – поръчайте по всяко време онлайн на адрес www.dika.bg.

Предишна В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ ПОЛЗВАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САМООТЧИТАНЕ НА ВОДА, ТОПЛА ВОДА И ПАРНО ОТ ДОМА
Следваща ЗАЕДНО ДА ПРЕПРОЧЕТЕМ "ПРЕЗ ЧУМАВОТО" НА ЙОВКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРТИСТИ И ПУБЛИКА ЩЕ ИГРАЯТ В СЛИВЕН РОМЕО И ЖУЛИЕТА

12 септември е датата на премиерния спектакъл на Сливенския драматичен театър, за откриването на тазгодишния Есенен театрален салон. Заглавието е: „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“. Режисьор на представлението

Новини Сливен

МАРИЕТА ПЕТКОВА ОТКАЗА ДА БЪДЕ В ЛИСТАТА НА БСП

Общинската съветничка Мариета Петкова отказа участие в червената листа за местните избори през октомври. Това се случи в самия край на общинската конференция на БСП, която се проведе в събота.

Новини Сливен

ЯСЕН Е РЕГЛАМЕНТЪТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ 10-те НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

И тази година Община Сливен ще награди 10-е най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и „Бъдеща звезда“. Спортистите ще бъдат определени след направени