DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ
март 26, 2020 2093 Прегледи

DiKa ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ

В условията на COVID-19, DiKa трансформира част от своето производство и вече изработва текстилни маски за многократна употреба. Реорганизацията се случи в изключително кратки срокове, за да се откликне на недостига на тези средства за масова превенция.
Маските предпазват носа и устата, изработени са еко-съобразно, от 100% памук. Платът е третиран с водоотблъскващи, международно сертифицирани безвредни субстанции.
Спазването на респираторна хигиена и носенето на маски като превантивно средство за ограничаване разпространението на Covid-19 е част от инструкциите на Световната Здравна Организация (СЗО). Припомняме, че за да е ефективно носенето на маска е необходимо:

  • да бъде сложена с чисти, измити/дезинфекцирани ръце;
  • да се постави плътно покриваща устата и носа;
  • да не се докосва по време на носене или при нужда – това да се прави с чисти ръце.

За да запазите максимално дълго качествата на маската за многократна употреба, спазвайте инструкциите за ръчно пране и гладене на 110°С за дезинфекция.
Маските са изцяло произведени на местно ниво, с напълно проследим и прозрачен процес. В тях е вложен ръчен, квалифициран труд и са спазени всички изисквания за безопасност и дезинфекция. Марката предлага два модела в различен ценови диапазон. Апелираме да бъдете отговорни към себе си и към здравето на близките си хора – поръчайте по всяко време онлайн на адрес www.dika.bg.

Предишна В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ ПОЛЗВАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САМООТЧИТАНЕ НА ВОДА, ТОПЛА ВОДА И ПАРНО ОТ ДОМА
Следваща ЗАЕДНО ДА ПРЕПРОЧЕТЕМ "ПРЕЗ ЧУМАВОТО" НА ЙОВКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗНЕНАДА: ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО ИСКА ДА КРЕДИТИРА ДРУГО ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО

Общинско търговско дружество в Сливен иска да даде заем на друго общинско  търговско дружество. Предложението е на двете управителки – д-р Живка Георгиева, която оглавява Денталния център и д-р Мая

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

В резултат на интензивните валежи през летния период, се е образувало прорастване на растителността в речните корита на реките в града. В тази връзка беше проведена среща, в която участваха

Новини Сливен

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ В СЛИВЕН СЕ ОБЯВЯВА СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНА КАРТА ЗА ОБЛАСТТА

Категорично се обявяваме срещу предложените параметри на Националната здравна карта за Област Сливен. Ако тя стане факт, ще имаме със 140 легла по-малко, но по-сериозният е намаляването нивото на компетентност,