9 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС
март 12, 2020 1167 Прегледи

9 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС

На базата на 99 изследвани проби във ВМА и Националната лаборатория 9 лица са дали положителни проби за коронавирус. Пациентите са в различни възрастови групи, но всички са от София.

Това заяви на брифинг ръководителят на Оперативния щаб за борба с коронавируса и директор на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Така заразените от коронавирус у нас вече са 15 души, от които един починал – 66-годишна жена в София.

„Четирима от карантинираните лица в Белодробната клиника са с положителен резултат. Тези пациенти са без клинични оплаквания. Част от болните са били заедно в чужбина“, каза още той.

„Всички здравни органи са насочени към мерки за ограничаване на инфекцията“, разкри Мутафчийски.

Във ВМА се очаква да пристигнат двама от положителните с COVID-19 лица. Една от пациентките е настанена тази нощ и е била придружителка на жената, която беше установена с коронавирус вчера. Припомняме, че заразената е 62-годишна и е медицински работник.

„Пълна карантина би се наложила у нас при обстоятелства, подобни на тези в Италия“, допълни проф. Мутафчийски.

Пробата на футболиста от „Левски“ ще е готова утре.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев препоръча възрастните хора да приемат витамин Ц и витамин Д, както и често да проветряват помещенията си.

„Един пръст отворен прозорец в автобуса намалява с 10 пъти шанса от респираторни болести“, каза Кантарджиев.

 

novini.bg

 

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ИНИЦИАТИВА ПО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ
Следваща НАГРАДИ ЗА ГАРДОВЕТЕ ОТ ОБЩИНСКАТА ФИРМА ЗА ОХРАНА, КОИТО ПРЕДОТВРАТИХА ЧУПЕНЕТО НА ОЩЕ СЕДАЛКИ НА СТАДИОН "ХАДЖИ ДИМИТЪР"

За автора

Може да харесате още

Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ТРУДА

На 1 май голяма много държави по света отбелязват Деня на труда и на международната работническа солидарност. Денят е един от официалните празници и в България. За първи път опит

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Иванчо казва на баща си: – Татко, чух един страхотен виц! – Разкажи го! – Не мога. Много съм малък. – Как прави полицейската сирена? – Не-Но Не-Но… Пиян мъж

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В църквата: – Отче, грешно ли е, че винаги когато се погледна в огледалото се възхищавам, каква хубавица ме е създал Господ?! – Не е грях, чедо, заблуда е. –