880 ЛЕВА СТАВА ЗАПЛАТАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В СЛИВЕН

880 ЛЕВА СТАВА ЗАПЛАТАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В СЛИВЕН

За работата си в полза на местната общност в Сливен общинските съветници ще получават не повече от 880 лева, което прави 28 % от заплатата на председателя на общинския съвет. Предложението е направено от Мустафа Мустафов, председател на комисията по Оперативен контрол. То ще бъде гласувано на 19 декември. Предвиждат се и санкции за съветниците, които отсъстват от комисии – 50 лева, ако няма уважителни причини. Не е ясно какво означава формулировката „уважителни причини“. Ако се отсъства от сесия, месечното възнаграждение ще бъде намалено с 1/3. Ако общински съветник не участва в 15 гласувания по същество по време на ядна сесия, му се налага санкция в размер на 100 лева.

Предлага се председателят на общинския съвет в Сливен да получава 65 % от възнаграждението на кмета. Това означава, че съветник № 1 ще има основна месечна заплата в размер на 2 320 лева.

Предлага се кметът на Сливен да получава основно трудово възнаграждение в размер на 65% от максимално определения размер, съгласно ПМС.

„В момента този размер 5 500 лева“,  заяви пред Sliveninfo Мустафа Мустафов. Което означава, че основната заплата на кмета става 3 575 лева. Досега той получаваше 1 660 лева.

Предложенията за заплатите ще влязат в сила със задна дата от 11 ноември 2019 г.

Предишна НАД 140 ДЕЦА СЕ СЪСТЕЗАВАХА В КОНКУРСА ЗА УЧЕНИЧЕСКИ КОЛЕДНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ „КОЛЕДНАТА МАГИЯ СА ДЕЦАТА“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВОЕННА БОЛНИЦА- СЛИВЕН ТЪРСИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Военно окръжие – Сливен обявява вакантни длъжности за военнослужещи – офицери и сержанти във Военномедицинска академия О Б Я В А Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на

Новини Сливен

ЗА ЕДНА СЕДМИЦА СА ОТНЕТИ 20 ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

От 10 до 16 декември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОТЕЛ ПРОДЪЛЖАВА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ЗА РАЙОНЕН СЪД – КОТЕЛ С МАНДАТ 2020г. – 2024 г.

На днешното си заседание Общински съвет-Котел прие решение, с което се продължава процедурата за определяне на съдебни заседатели за Районен съд-Котел с мандат 2020г.-2024г. Решението е във връзка с постъпило