85 СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАТ В ТУРНИРА ПО БОРБА В СЛИВЕН, ОРГАНИЗИРАН ОТ КЛУБА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА
01.10.2022 834 Прегледи

85 СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАТ В ТУРНИРА ПО БОРБА В СЛИВЕН, ОРГАНИЗИРАН ОТ КЛУБА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА

Почитатели на борбата, граждани и гости на Сливен наблюдаваха откритите двубои в турнира по свободна борба, който се провежда днес в града. В него участват 85 състезатели от 12 клуба – Сливен, Стара Загора, Бургас, Гоце Делчев, Велико Търново, Елхово и др. Има отбор и от Молдова. Състезанието се организира от клуба на Станка Златева, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

Официалният старт даде кметът Стефан Радев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори.

„Благодаря на всички треньори и ръководители за усилията, които полагат при подготовката на нашите млади шампиони. Поздравявам всички състезатели и пожелавам да постигнат успехите на шампионите, които  присъстват тук – Станка Златева, Симеон Щерев, Радослав  Великов. Дано сред вас са следващите големи шампиони на България!“, заяви Стефан Радев.

От своя страна носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева благодари на кмета, Общината и всички, които са подкрепили състезанието.

Участниците бяха разпределени в следните възрастови групи и категории :

– подготвителни групи за момчета – 3 категории на място и момичета 28 кг и 40 кг; деца – 42 кг, 46 кг; момчета – 50 кг , 54 кг, 66 кг, 70 кг, 90 кг; кадети – 58 кг, 68 кг, 74 кг и кадетки – 57 кг, 59 кг; юноши – 57, 65 и девойки – 50, 62 и 65кг.

Целта на  турнира е насърчаване на младите хора да се занимават със спорт, да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.

Предишна ГРАФИК НА ПЛАНИРАНИТЕ СТРЕЛБИ НА „БАТМИШ“ ЗА ОКТОМВРИ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРКОМЕСТАТА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 9 И 10 МАЙ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ЖП ПРЕЛЕЗА КРАЙ ДРАГОДАНОВО, НА 12 МАЙ – КРАЙ ГАВРАИЛОВО

Община Сливен напомня на гражданите, че от „Железопътна секция -Бургас“ съобщават за планирани ремонти на два жп прелеза в периода от 9 до 12 май. От 8,00 часа на 9

Новини Сливен

17 ДУШИ В ОБЩИНА СЛИВЕН СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

17 души в Община Сливен са диагностицирани с COVID-19 за седмицата от 27 юли до 2 август, включително. От тях двама са от населените места. За този период са излекувани

Новини Сливен

УБИЙСТВО В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на тежко криминално престъпление. На 4 юли 54-годишният Т.Г. от град Сливен е причинил смъртта на 48-годишна жена от Търговище. Мъжът е заловен в