85 СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАТ В ТУРНИРА ПО БОРБА В СЛИВЕН, ОРГАНИЗИРАН ОТ КЛУБА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА

85 СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАТ В ТУРНИРА ПО БОРБА В СЛИВЕН, ОРГАНИЗИРАН ОТ КЛУБА НА СТАНКА ЗЛАТЕВА

Почитатели на борбата, граждани и гости на Сливен наблюдаваха откритите двубои в турнира по свободна борба, който се провежда днес в града. В него участват 85 състезатели от 12 клуба – Сливен, Стара Загора, Бургас, Гоце Делчев, Велико Търново, Елхово и др. Има отбор и от Молдова. Състезанието се организира от клуба на Станка Златева, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

Официалният старт даде кметът Стефан Радев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори.

„Благодаря на всички треньори и ръководители за усилията, които полагат при подготовката на нашите млади шампиони. Поздравявам всички състезатели и пожелавам да постигнат успехите на шампионите, които  присъстват тук – Станка Златева, Симеон Щерев, Радослав  Великов. Дано сред вас са следващите големи шампиони на България!“, заяви Стефан Радев.

От своя страна носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева благодари на кмета, Общината и всички, които са подкрепили състезанието.

Участниците бяха разпределени в следните възрастови групи и категории :

– подготвителни групи за момчета – 3 категории на място и момичета 28 кг и 40 кг; деца – 42 кг, 46 кг; момчета – 50 кг , 54 кг, 66 кг, 70 кг, 90 кг; кадети – 58 кг, 68 кг, 74 кг и кадетки – 57 кг, 59 кг; юноши – 57, 65 и девойки – 50, 62 и 65кг.

Целта на  турнира е насърчаване на младите хора да се занимават със спорт, да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.

Предишна ГРАФИК НА ПЛАНИРАНИТЕ СТРЕЛБИ НА „БАТМИШ“ ЗА ОКТОМВРИ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРКОМЕСТАТА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В продължение на цял час кибик наблюдава двама шахматисти. Играта е сложна и те мислят, без да правят никакви ходове. По едно време единият вдига глава: – Кажете ми, ако

Новини Сливен

ТРЕТИ БЛОК СЕ ПОДГОТВЯ ЗА САНИРАНЕ В СЛИВЕН

Трети блок за Сливен се подготвя за саниране. Иде реч за блок №25 в кв. „Сини камъни“, видя репортер на Sliveninfo. Сградата е панелна и е от първите в квартала.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА ЗА 60-АТА МУ ГОДИШНИНА

60-годишен юбилей празнува днес Медицинският университет „Проф. д-р П.Стоянов“-Варна, който има филиал за обучение на медицински сестри и акушерки в Сливен. Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес и плакет на