8 150 ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ ЗА ЦЪРКВАТА В ПАНАРЕТОВЦИ
16.04.2024 466 Прегледи

8 150 ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ ЗА ЦЪРКВАТА В ПАНАРЕТОВЦИ

8 150 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт „За вярата и доброто“, който се проведе в  зала „Сливен“ на 15 април. Средствата ще се използват за изграждането на храм “Въздвижение на Св. Кръст Господен” в село Панаретовци, където досега не е имало църква.

Заместник-кметът Стоян Марков поздрави организаторите и всички поддръжници на идеята от името на кмета Стефан Радев. В концерта със свои изпълнения се включиха Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ и клуб „Благонравие“ към ЦПЛР „Детски комплекс“, клуб „Веселие“, Танцова формация „Велико Сяров“ към НЧ „Светлина – 1926 г.“ – село Селиминово, Танцов състав „Ритмо“ към НЧ „Пробуда – 1938“ – село Панаретовци, Школа за народно пеене „Славейче“ към НЧ „Христо Ботев – 1897“-Сливен. Всички те ще се качат на сцената на зала „Сливен“ от 18.30 часа.

Организатори на събитието бяха кметството в село Панаретовци, НЧ „Пробуда – 1938“ и църковното настоятелство при новоизграждащия се храм, със съдействието на Община Сливен.

Кампанията за събиране на средства за изграждане на храма продължава.

Предишна СЛАВЕНА ШЕЙТАНОВА: МЛАДИТЕ ХОРА В ПОЛИТИКАТА И В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, ТРЯБВА ДА СА ПРИМЕР ЗА ДИАЛОГИЧНОСТ
Следваща ИНЪР УИЙЛ КЛУБ СЛИВЕН БЛАГОДАРИ НА ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ “ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН”

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването към града от 14.00 ч. до 24.00 часа на 05.02.2019 г. При възможност,топлоподаването ще бъде възстановено в

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ МАГАЗИН В СЛИВЕН

В РУ-Сливен е задържан 30-годишен криминално проявен мъж  за кражба от хранителен магазин. Сигналът е получен на 5 декември от търговски обект в град Сливен. Служители и клиенти са задържали

Новини Сливен

С 21 ПРОЦЕНТА НАМАЛЯХА ЗА СЕДМИЦА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

  210 са новодиагнистицираните лица с COVID-19 в периода от 25 ноември до 5 декември. В сравнение с предходната седмица се отчита спад от 21,05 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.