79 СДРУЖЕНИЯ В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ

79 СДРУЖЕНИЯ В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ

80 сдружения на етажната собственост подадоха документи за финансиране от Община Сливен. 79 са одобрени от комисията, а едно е отхвърлено заради неуредици с документацията. Заявленията им са за общинско финансиране за извършване на енергийни обследвания и технически паспорт, които са нужни при кандидатстване на националната програма за саниране.

Всички одобрени ще подпишат договор с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат уведомени за датата на подписване на договорите. Сдруженията, които след това не кандидатстват по националната програма, трябва да възстановят отпуснатите общински средства.

Първоначално срокът за подаване на заявления беше до 27 януари, но след удължаването до 3 февруари, интересът към финансирането се повиши. Прогнозната сума, която е необходима за всички 79 сдружения, е около 1 милион и 100 хиляди лева.

По предложение на кмета Стефан Радев Общинският съвет гласува сума от 1 милион лева и предстои предложение за отпускане на допълнително 100 000 лева, които да покрият средствата за всички одобрени сдружения.

Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени техните сгради за саниране, ще получат важни документи от обследването, което Общината подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по следващи програми, ще остане техническият паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани. Ще бъдат конструктивно обследвани.

Предишна 12 СЪСТАВА СА ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ В ТРАДИЦИОННИЯ ПРАЗНИК „МАСКАРАДНИ ИГРИ“ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРАТА.БГ И ЮИДП – СЛИВЕН ПРИЗОВАВАТ ТАЗИ СЪБОТА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ КРАЙ СЕЛО КАМЕН

На 20 ноември /събота/ доброволци ще засадят дръвчета на избран терен край с.Камен. Ще бъде извършено попълване на култура от летен дъб, с дръвчета от горско плодни видове в община

Новини Сливен

ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ: КОЛИЧЕСТВЕН ТЕСТ ЗА АНТИТЕЛА НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА В „ЛИНА“

Голямото пътуване за празниците може да е изпитание за имунната ни система, тъй като вероятността отново да попаднем на COVID-19 се увеличава. В същото време много от нас искат да

Новини Сливен

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗЛИЗАТ ВЪВ ВАКАНЦИЯ ДО 7 ФЕВРУАРИ

От 30 януари до 2 февруари учениците от Сливен и общината са в грипна ваканция. На 5 и 6 февруари децата няма да учат, защото тези два дни са за