79 СДРУЖЕНИЯ В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ
10.02.2023 3176 Прегледи

79 СДРУЖЕНИЯ В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ

80 сдружения на етажната собственост подадоха документи за финансиране от Община Сливен. 79 са одобрени от комисията, а едно е отхвърлено заради неуредици с документацията. Заявленията им са за общинско финансиране за извършване на енергийни обследвания и технически паспорт, които са нужни при кандидатстване на националната програма за саниране.

Всички одобрени ще подпишат договор с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат уведомени за датата на подписване на договорите. Сдруженията, които след това не кандидатстват по националната програма, трябва да възстановят отпуснатите общински средства.

Първоначално срокът за подаване на заявления беше до 27 януари, но след удължаването до 3 февруари, интересът към финансирането се повиши. Прогнозната сума, която е необходима за всички 79 сдружения, е около 1 милион и 100 хиляди лева.

По предложение на кмета Стефан Радев Общинският съвет гласува сума от 1 милион лева и предстои предложение за отпускане на допълнително 100 000 лева, които да покрият средствата за всички одобрени сдружения.

Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени техните сгради за саниране, ще получат важни документи от обследването, което Общината подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по следващи програми, ще остане техническият паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани. Ще бъдат конструктивно обследвани.

Предишна 12 СЪСТАВА СА ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ В ТРАДИЦИОННИЯ ПРАЗНИК „МАСКАРАДНИ ИГРИ“ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН С АЛКОХОЛ ЗАД ВОЛАНА

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители при проверка на път ІІ-66 в посока град Нова Загора. Спрян е лек автомобил, управляван от 45-годишния А.С. от

Новини Сливен

НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд М.С. Тя е обвинена за това, че макар и непълнолетна, но могла да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките

Новини Сливен

ЦВЕТЯ ЗА ПРОКУРОР И ПОЕТЕСА

Виолета Калайджиева, прокурор в Окръжна прокуратура – Сливен и поетеса с няколко издадени творби, има рожден ден на днешния 31 октомври. Репортер на Sliveninfo я засне на връщане от работа,