706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 53 населени места в областта, сред които са и градовете – центрове на общини. 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР, която е ангажирана с контрола за спазване на карантините.

424 са болните в община Сливен, като 372 от тях са жители на града. В община Нова Загора болните са 101, като 74 са жители на града. В община Твърдица – 151, като 124 от тях – в града, като повечето от тях са инфектирани домуващи и персонал от социалното заведение за мъже с умствена изостаналост и психични разстройства. В община Котел боледуват 30 души, 8 от тях са жители на града.

61 лица от общия брой на активните случаи са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни учебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса – пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват разпоредените противоепидемични мери за носене на предпазни маски, спазване на физическа дистанция и избягване на групови събирания. Личната дисциплина е от съществено значение за ограничаване на риска от разпространение на заразата и е грижа, както за собственото и за здравето на близките и околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 

Предишна СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП ОТ АКЦИЯ „ЗИМА”
Следваща ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЕ ПРИСЪСТВЕНИТЕ ЗАНЯТИЯ ЗА ГИМНАЗИСТИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН ЕРГЕН ОТ КРУШАРЕ Е АРЕСТУВАН ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДРОГА

Криминалисти са разкрили лаборатория за производство на наркотични вещества в сливенско село. Спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОДМВР-Сливен за установяване  производство и разпространение на наркотични вещества е проведена

Новини Сливен

ОБИСКИ И АРЕСТИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО В СЛИВЕН

Полицията в Сливен е иззела наркотични вещества и е задържала двама при операция срещу наркоразпространението. Акцията е осъществена на 18 август от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“- ОДМВР-Сливен

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА НАЦИОНАЛНИЯТ ДЕТСКО – ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

За четвърта поредна година театрални формации от цялата страна ще вземат участие в Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“. Официалното откриване се състоя в зала „Зора“. „За мен