706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 53 населени места в областта, сред които са и градовете – центрове на общини. 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР, която е ангажирана с контрола за спазване на карантините.

424 са болните в община Сливен, като 372 от тях са жители на града. В община Нова Загора болните са 101, като 74 са жители на града. В община Твърдица – 151, като 124 от тях – в града, като повечето от тях са инфектирани домуващи и персонал от социалното заведение за мъже с умствена изостаналост и психични разстройства. В община Котел боледуват 30 души, 8 от тях са жители на града.

61 лица от общия брой на активните случаи са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни учебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса – пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват разпоредените противоепидемични мери за носене на предпазни маски, спазване на физическа дистанция и избягване на групови събирания. Личната дисциплина е от съществено значение за ограничаване на риска от разпространение на заразата и е грижа, както за собственото и за здравето на близките и околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 

Предишна СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП ОТ АКЦИЯ „ЗИМА”
Следваща ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЕ ПРИСЪСТВЕНИТЕ ЗАНЯТИЯ ЗА ГИМНАЗИСТИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЖАР ПО СЪСЕДСКИ В СЛИВЕН

Подпален навес на тераса вдигна на крак сливенски пожарникари. Пожарът е възникнал малко след 11.00 часа на петия етаж в жилищен блок № 25, вх. Ж на бул. „Христо Ботев“

Новини Сливен

ФОНДАЦИЯ „МИЛОСЪРДИЕ“ С ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА РАЗКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНО КАФЕ В СЛИВЕН

Фондация „Милосърдие“ организира дарителската кампания „Мило сърце“ за  добра и важна кауза, за подпомагане и интегриране на пълнолетни лица с различни увреждания в областта на социалната икономика. Дарителската кампания засяга

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТО ОТ КЪЩА В КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Златни  и сребърни накити са задигнати от сливенския кв. „Речица“, научи Sliveninfo. Кражбата е станала между 16 и 17 часа на 23 януари. Според източници от квартала златото и среброто