706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 53 населени места в областта, сред които са и градовете – центрове на общини. 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР, която е ангажирана с контрола за спазване на карантините.

424 са болните в община Сливен, като 372 от тях са жители на града. В община Нова Загора болните са 101, като 74 са жители на града. В община Твърдица – 151, като 124 от тях – в града, като повечето от тях са инфектирани домуващи и персонал от социалното заведение за мъже с умствена изостаналост и психични разстройства. В община Котел боледуват 30 души, 8 от тях са жители на града.

61 лица от общия брой на активните случаи са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни учебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса – пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват разпоредените противоепидемични мери за носене на предпазни маски, спазване на физическа дистанция и избягване на групови събирания. Личната дисциплина е от съществено значение за ограничаване на риска от разпространение на заразата и е грижа, както за собственото и за здравето на близките и околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 

Предишна СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП ОТ АКЦИЯ „ЗИМА”
Следваща ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЕ ПРИСЪСТВЕНИТЕ ЗАНЯТИЯ ЗА ГИМНАЗИСТИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

42 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

739 са новодиагностицираните с коронавирус през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 1 965 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ИВАН ДОЙЧЕВ ДАРИ НОВИ 200 ШЛЕМА НА ЗАСТРАШЕНИ ОТ КОРОНАВИРУС

Сливенският бизнесмен Иван Дойчев е най-активно подпомагащия инициативата на НФСБ за дарения на предпазни средства за медиците,  служителите и работещите, които са най-застрашени от коронавируса. Председателят на Националната асоциация за здравословно

Новини Сливен

СЪБРАНИ СА СРЕДСТВАТА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДВА ДЕЗИНФЕКЦИОННИ АПАРАТА ЗА БОЛНИЦАТА В СЛИВЕН

Събрана е сумата, необходима за закупуване на два дезинфекционни апарата за нуждите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен. По обявената сметка вече има преведени 16 995 лева. Двата апарата струват