7 ЗАДЪРЖАНИ В ХОДА НА 24-ЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

7 ЗАДЪРЖАНИ В ХОДА НА 24-ЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

Акцията е проведена на територията на ОДМВР-Сливен по разпореждане на старши комисар Димитър Величков

В рамките на 24 часа на 29 и 30 октомври е осъществена операция по установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотици, от екипи на Криминална и Охранителна полиция в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В хода на операцията са образувани едно бързо и пет досъдебни производства, седем са задържани за срок от 24 часа в поделенията на ОДМВР-Сливен.

На 29 октомври при извършване на проверка на адрес в град Котел, в пристройка към имота, полицейските служители са хванали двама мъже на 33 и 24 години в момент на приготвяне на наркотично вещество. От мястото са иззети  различни по вид прекурсори, вещества и елементи. Задържаните са 33-годишният М.Б., собственик на имота, и криминално проявеният 24-годишн Х.Х. от село Градец. Те са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Наркотични вещества- канабис и метамфетамин са намерени и иззети при проверки на лица в сливенските квартали „Надежда“, „Дружба“ и „Нова село“. Задържани за 24 часа в РУ-Сливен са четирима мъже  и една жена. Образувани са досъдебни производства.

В град Нова Загора е извършена проверка на 32-годишна жена, водач на лек автомобил „Нисан Микра“. Полицейски служители установяват, че жената управлява след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. Задържана е за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са извършени проверки на автомобили, лица, заведения, игрални зали и други обекти в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Осъществени са проверки и контрол на лица от криминалния контингент. Засилени остават полицейските действия по противодействие на наркоразпространението в районите на учебни заведения на територията  на ОДМВР-Сливен.

Предишна ОИК - СЛИВЕН ПУБЛИКУВА ИМЕНАТА НА ИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА
Следваща ДВАМА ШОФЬОРИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА АЛКОХОЛ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД 1000 ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЯВИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА „ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ- 2019” НА РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

От 18 до 28 март 2019г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, за двадесета поредна година се проведоха Дни на приказките по програмата „Във вълшебния свят на приказките“. По

Новини Сливен

26-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН ОТНЕСЕ ГЛОБА ОТ 500 ЛЕВА ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ

Служители на РУ-Сливен са задържали 26-годишен за неизпълнение на полицейско разпореждане и нарушаване на обществения ред. На 13 август, около 23,45 часа, два полицейски екипа се отзовават на сигнал за

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА+ В ОБЩИНА СЛИВЕН“

Във връзка с изпълнение на Проект BG05M9OP001-6.002-0047-C01  „Патронажна грижа + в Община Сливен“ по процедура № BG05M9OP001-6.002  „Патронажна грижа + “ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.