7 ЗАДЪРЖАНИ В ХОДА НА 24-ЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

7 ЗАДЪРЖАНИ В ХОДА НА 24-ЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

Акцията е проведена на територията на ОДМВР-Сливен по разпореждане на старши комисар Димитър Величков

В рамките на 24 часа на 29 и 30 октомври е осъществена операция по установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотици, от екипи на Криминална и Охранителна полиция в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В хода на операцията са образувани едно бързо и пет досъдебни производства, седем са задържани за срок от 24 часа в поделенията на ОДМВР-Сливен.

На 29 октомври при извършване на проверка на адрес в град Котел, в пристройка към имота, полицейските служители са хванали двама мъже на 33 и 24 години в момент на приготвяне на наркотично вещество. От мястото са иззети  различни по вид прекурсори, вещества и елементи. Задържаните са 33-годишният М.Б., собственик на имота, и криминално проявеният 24-годишн Х.Х. от село Градец. Те са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Наркотични вещества- канабис и метамфетамин са намерени и иззети при проверки на лица в сливенските квартали „Надежда“, „Дружба“ и „Нова село“. Задържани за 24 часа в РУ-Сливен са четирима мъже  и една жена. Образувани са досъдебни производства.

В град Нова Загора е извършена проверка на 32-годишна жена, водач на лек автомобил „Нисан Микра“. Полицейски служители установяват, че жената управлява след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. Задържана е за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са извършени проверки на автомобили, лица, заведения, игрални зали и други обекти в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Осъществени са проверки и контрол на лица от криминалния контингент. Засилени остават полицейските действия по противодействие на наркоразпространението в районите на учебни заведения на територията  на ОДМВР-Сливен.

Предишна ОИК - СЛИВЕН ПУБЛИКУВА ИМЕНАТА НА ИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА
Следваща ДВАМА ШОФЬОРИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА АЛКОХОЛ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН

На 3 декември криминалисти на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на 4-то РУ-Бургас, предприемат действия на два адреса в град Сливен по установяване на кражби и престъпления с наркотични вещества. Жилищата

Новини Сливен

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ИЗЛОЖБАТА НА ХУДОЖНИКА РУМЕН СПАСОВ В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

В художествената галерия „Май“ бе открита изложбата на художника Румен Спасов „Отвъдни посоки…Мит и настояще“. Експозицията съдържа 15 платна изпълнени в акрилна живописна техника. Посетителите ще бъдат изненадани от едно

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА НА КОЛЕДНО ВЕСЕЛИЕ НА 25 ДЕКЕМВРИ

Коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър – 1937“