69 МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА МАЛКИТЕ СЛИВЕНСКИ МАТЕМАТИЦИ ОТ ЗИМНИЯ КРЪГ НА „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“
март 16, 2023 1297 Прегледи

69 МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА МАЛКИТЕ СЛИВЕНСКИ МАТЕМАТИЦИ ОТ ЗИМНИЯ КРЪГ НА „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“

12 златни, 24 сребърни и 33 бронзови медала спечелиха малките сливенски математици на юбилейното, 10-то издание от зимния кръг на международния математически турнир – „Математика без граници“. Това съобщи Венета Кирова – ръководител на групата по математика в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен и преподавател в ППМГ „Добри Чинтулов“. В състезанието се включиха деца от първи до четвърти клас от седем сливенски училища – НУ “В. Левски“, ОУ “Д-р И. Селимински“, СУ “П. К. Яворов“, СУ “К .Константинов“, ОУ “Хр. Ботев“, ОУ “П. Хитов“ и ОУ “Ел. Багряна“.

„Това е невероятно постижение за нашите деца, защото в зимния математически турнир участваха 18 700 млади математици от 22 страни – Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Малта, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Република Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Узбекистан, Украйна, Филипините и Черна гора. Изключително горди и щастливи сме с техните постижения, защото конкуренцията беше много голяма. Децата доказаха, че с много труд и упоритост всичко се постига“, каза Венета Кирова.
Детски комплекс организира тържествена церемония, на която бяха наградени победителите. Церемонията, на която присъстваха учениците със своите родители, учители и директорите на учебни заведения се проведе в зала „Май“. Медалите на най-малките ученици, от първи и втори клас, връчи заместник – кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави децата и им пожела още много успехи в областта на математиката. „Успехът на малките ни математици е резултат от съвместния труд и упоритост на всички вас, учители и ученици, които не жалите сили и енергия, за да докажете в тази оспорвана и трудна надпревара, че сте най-добрите. Община Сливен ще продължи да подкрепя Вашите усилия, защото те носят успехи не само на вас, но и на всички в нашия град, които се радваме и гордеем с вас. Бъдете здрави и постигайте още нови успехи“, каза Чиликова.

Медалите и сертификатите на победителите от трети и четвърти клас връчиха Даниела Павлова – директор на СУ “П. К. Яворов“, Петя Танева – директор на НУ “В. Левски“, Веселка Паскалева – директор на СУ “К. Константинов“ и Донка Славова – директор на ОУ “Д-р И. Селимински“.

Пролетният кръг на международния математически турнир – „Математика без граници“ ще се проведе на 26 март. Заявки за участие се приемат до 17 март.

Предишна ДИМИТЪР СЯРОВ, ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА СДСБ И КОД: РЕФЕРЕНДУМЪТ КАТО НАЧИН НА /ЗЛО/УПОТРЕБА
Следваща АСЕН ВАСИЛЕВ В СЛИВЕН: ТАТЯНА СУЛТАНОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО ДОВЕРИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА TOYOTA СЛИВЕНСКИТЕ ТЪРГОВЦИ ОТ КАЛЕ АУТО СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В ЕВРОПА

Toyota Europe посвети филм на екипа на сливенския си дилър Кале Ауто Сливенски екип влезе в специален филм на Toyota Motor Europe, след като дилърът на световната марка автомобили в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПОРАЖЕНИЯТА СЛЕД ПОРОЯ В СЕЛО НИКОЛАЕВО

Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по сериозните поражения след поройния дъжд в село Николаево. Бяха почистени и възстановени недостъпни улици и тротоари и се ограничи по-нататъшното увреждане

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА КУПИ ТЕРЕН ЗА НУЖДИТЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО СБОРИЩЕ

Община Твърдица купи терен от държавата за нуждите на детската градина в с.Сборище. Договорът за сделката бе сключен от областния управител Чавдар Божурски и от кмета на общината Атанас Атанасов,