66 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В КОЛЕДЕН ПЛУВЕН ТУРНИР-СЛИВЕН 2023 г.
16.12.2023 1299 Прегледи

66 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В КОЛЕДЕН ПЛУВЕН ТУРНИР-СЛИВЕН 2023 г.

66 състезатели от Сливен се включиха в Коледен плувен турнир-Сливен 2023 г. Той се проведе в общинския басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Зам.кметът Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците и им пожела успех както в плуването, така и в личен план.

„Щастлива съм, че децата ни имат място, на което да развиват своите умения. Плуването е здраве. Бъдете здрави и покорявайте върхове“, заяви Чиликова, която връчи медали на участниците в две от категориите.

Организацията на състезанието беше за три възрастови групи:

– група С: момичета и момчета, родени 2016-2013 г.

– група В: момичета и момчета, родени 2012-2009 г.

– група А: момичета и момчета, родени 2008-2004 г.

Участниците премериха сили в няколко дисциплини – 50 метра свободен стил, гръб, брус, бътерфайл и съчетано плуване на 100 метра. Възхищение и аплодисменти получиха всички деца. Най-малкият плувец е на 6 години, а най-големият – на 18 години.

Организатор на събитието е клуб по плуване „Сливен 2002“. Неговият председател Стефко Шевкенов изрази надежда догодина турнирът да предизвика още по-голям интерес и в него да се включат състезали и от други градове.

От 2021 година, когато общинският басейн отвори врати след основен ремонт, стана основно място за тренировки, състезания и забавления на децата в Сливен.

Предишна ОТИДЕ СИ ОБЩЕСТВЕНИКЪТ ЙОРДАН ЧОЛАКОВ
Следваща ПЪТИЩАТА В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНАТА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАЖБА НА ДИЗЕЛОВО ГОРИВО РАЗСЛЕДВАТ КРИМИНАЛИСТИ НА РУ-СЛИВЕН

Кражба на дизелово гориво разследват криминалисти на РУ-Сливен. Сигналът е получен  днес в 01,40 часа, за източено неустановено количество дизелово гориво от товарен автомобил „Камаз“ в село Мечкарево, собственост на

Новини Сливен

ПОБЕДА ЗА „ЕТЪР“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО И „ДУНАВ“ – РУСЕ В ПЪРВИЯ ДЕН ОТ ДЕТСКИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПА „РАКОВСКИ“ 2018

Кметът на община Котел – Коста Каранашев и легендата на българския футбол и зам.-председател на БФС – Йордан Лечков, дадоха началото на детския футболния турнир за Купа „Раковски“ 2018 г.

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ПОСЕТИХА ПОЛША

Ученици от Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ в Полша по програма Erasmus+ Учениците Добромир Неделчев, Гергана Георгиева и Калоян Петков от Сливенската професионална гимназия по строителство