646 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

646 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Заболяемостта от COVID-19 в област Сливен е 646 души на 100 000 лица от населението при средна стойност за страната от около 700 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Спрямо предходната седмица заболяемостта в областта нарасна със 17 процента. Средната възраст на диагностицираните е 48,9 години.

Новите болни през изминалата седмица са 636. Сред тях са 31 ученици от всички етапи на образованието, които  са в присъствена форма на обучение,  5 деца от детски заведения, 19 педагози и 10 служители от помощния персонал.  Карантинирани са класове и контактни лица. Положителни резултати за заболяването са дали изследванията и на две санитарки и акушерка от болничната помощ.

445 са излекуваните болни.

За съжаление, починаха 41 пациенти. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През периода бяха приложени 2 085 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози е 54 677. Към момента 29 030 жители на областта са със завършен имунизационен статус.

Активните случаи на COVID-19 в областта са 1 430.  Над 70 процента от тях са в община Сливен.  Под карантина са 1 747 души, като 60 на сто от тях са болни в изолация, които провеждат лечението си в домашни условия. Останалите карантинирани са пристигнали от рискова зона или са били контактни на по-рано установени случаи.

Спазването на противоепидемичните мерки ограничава разпространението на заболяването.  Активната ваксинационна кампания в областта продължава. Ваксини се поставят в зелените коридори в болниците, в разкрити пунктове и в мобилни кабинети.

 

Предишна ШЕСТ ПРОБНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ОТ 2 НОЕМВРИ УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРЕМИНАТ В ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ОБЕЩАВА НОВИ ПРОМОЦИИ ЗА АБОНАТИТЕ

От Топлофикация Сливен обявиха, че са финализирали всички дейности по подготовката за зимния отоплителен сезон и са напълно готови да посрещнат студените месеци, осигурявайки топлина на клиентите на дружеството. „Готови

Новини Сливен

АПАШИ ЗАДИГНАХА ТЕЛЕВИЗОР И МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА ОТ ЧАСТЕН ДОМ В СЛИВЕН

Криминалисти работят по кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 28 април до 1 май неизвестен извършител, след като е взломил врата към пристройка, е проникнал в

Новини Сливен

ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОЗЕЛЕНЯВАНЕ“ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Към кампанията „Да изчистим България заедно“ ще се присъедини и Общинското предприятие „Озеленяване“. Това заяви заместник – кметът по финансите Румен Иванов. И допълни, че се предвижда служителите на предприятието