600 МЛАДЕЖИ ИДВАТ В СЛИВЕН ЗА ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ
май 4, 2023 859 Прегледи

600 МЛАДЕЖИ ИДВАТ В СЛИВЕН ЗА ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ

17-годишна история бележат Ученическите игри в страната, като през последните две надпреварата бе прекъсната заради ковид пандемията.
След подновяването, през настоящия сезон проявата премина през общинско, областно и зонално ниво. Излъчиха се най-добрите отбори от страната, които в продължение на месец ще определят шампионите в осем вида спорт.

„Досега Сливен е домакинствал на над 80 финала“, каза за Дарик радио Красимир Кръстев. зам. председател на OК „Спорт в училище“. Той поясни, че предвид прекъсването, тази година се наблюдава интерес към игрите. Участват повече отбори във всички спортове, залегнали в програмата на ученическата надпревара.

През настоящия сезон градът под Сините камъни отново ще посрещне най-добрите отбори от страната, добили право на участие в заключителния етап в спортовете футбол, лека атлетика, баскетбол и волейбол.

Отборите финалисти от Сливен са  ОУ „Братя Миладинови “ за бадминтон в две групи – момичета, момчета, баскетбол – СУ „Пейо Яворов“; шахмат – ПМГ „Добри Чинтулов“; тенис на маса – НХГ ‚Димитър Добрович“ и ПГ по механотехника;  волейбол – ОУ „Д-р Иван Селимински“ с два отбора, Езикова гимназия и ПГ по икономика; футбол –  ПМГ „Добри Чинтулов“; лека атлетика – Езикова гимназия.

„Крайно време е да се обърне внимание от местната власт на Ученическите игри, В Сливен в продължение на един месец ще дойдат около 600-700 ученика от цялата страна, на които има какво да се покаже откъм история и култура“, призова още Кръстев.

 

sliven-sport.com

Предишна Д-Р КРАСИМИРОВА ДАРЯВА ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛ ЗАБОЛЯХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

  Четирима педагози и един служител, от различни учебни заведения в Сливен, са сред новозаболелите  през последното денонощие 31 жители на Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Двама от учителите

Новини Сливен

ВТОРО КОСЕНЕ В СЛИВЕН

Тревните площи в Сливен се косят за втори път тази пролет. Репортер на Sliveninfo засне косенето, извършвано от служители на общинското предприятие „Озеленяване“. Веднага след това се извършва пръскане срещу

Новини Сливен

ПЕТОКЛАСНИКЪТ, ПРОСТРЕЛЯН С ВЪЗДУШНА ПУШКА В СЛИВЕН, Е ВЪН ОТ ОПАСНОСТ

13-годишното дете, което беше простреляно снощи с въздушна пушка в Сливен, е с лека телесна повреда и няма опасност за живота му, съобщиха от областната дирекция на полицията. След инцидента