60 КЪЩИ И 160 СЕМЕЙСТВА ОТ КВ. „НАДЕЖДА“ СА ПОД КАРАНТИНА
27.04.2020 2595 Прегледи

60 КЪЩИ И 160 СЕМЕЙСТВА ОТ КВ. „НАДЕЖДА“ СА ПОД КАРАНТИНА

Полицейски екипи и доброволци обхождат улиците в квартал „Надежда” и следят за спазване на карантината и  противоепидемичните мерки. Акцията се осъществява от служители на РУ- Сливен и доброволци, организирани от здравни медиатори, пастори и лидери на мастната общност в квартала. Разяснителната кампания стартира от началото на извънредното положение, но поради установени редица нарушения и неспазване на предприетите мерки полицейското присъствие е увеличено. В резултат на проведена среща с представили на ромската общност и директора на Областната дирекция на МВР в Сливен от събота са предприети редица мерки за недопускане нарушаване на обществения ред и стриктно спазване на противоепидемичните меки.

Усилията на полицейските служители е подпомогнато от доброволни отряди в квартала. 35 местни активисти обхождат улиците пеша и с личните си автомобили, като призовават с мегафони на български и на майчин език да се спазват всички мерки с цел ограничаване разпространението на COVID-19.  Информират за опасността от заболяването, настояват за спазване на дистанция и социална изолация, прибират хората по домовете им, проверяват причината за излизане, създават ред пред магазините, където се допускат само по двама, посещенията до аптека и други търговски обекти извън квартала се извършва само от един или двама души.

Полицейски екипи са връчили предписания за поставяне под карантина на 480 човека в квартала. Поради невъзможността да се изолират отделните случаи се налага карантинирането на цели семейства, къщи и част от улици. Към момента под карантина са сложени 60 къщи и 160 домакинства. Част от пет улици в квартала са отцепени и под постоянно наблюдение.

Пропускателният режим през КПП на вход и изход от квартал „Надежда” остава завишен. Допуска се  преминаване само  по неотложни причини– закупуване на лекарства, посещение при лекар, полагане на труд, закупуването на хранителни продукти. Няма да се допуска безцелното движение и събирането на групи.

ОДМВР-Сливен апелира, да се спазват въведените противоепидемични мерки. Гражданите да бъдат отговорни към собственото си здраве и това на техните близки.

Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ДАРИ 1000 ЛЕВА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ В НУЖДА
Следваща ХОТЕЛИЕР ПРЕДЛАГА СТАИ ЗА МЕДИЦИ ОТ МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ", КОИТО СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ В БОРБАТА С КОВИД - 19

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТНОВО ПРЕНАСЯХА БОЛНИ ХОРА ДО ЛИНЕЙКИТЕ

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказано е съдействие при пътно произшествие без пострадали по път ІІ-66, на разклона за кв.“Речица“. Произшествието

Новини Сливен

ПЕЧАТНИЦА „ЕКСПРЕС“ ТЪРСИ РАБОТНИЦИ

  Печатница „Експрес“ в Сливен търси да назначи работници – мъже и жени за работа на 5 позиции. Телефон за връзка: 0887 252 589

Новини Сливен

ОТНОВО ПОТРОШИХА ВЕНДИНГ АВТОМАТ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по заявление за причинени щети на вендинг автомат в центъра на града. През нощта на 16 срещу 17 октомври неизвестен извършител е повредил напълно автомат, поставен