6 232 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ВАКСИНИРАНИ
март 11, 2021 1235 Прегледи

6 232 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ВАКСИНИРАНИ

 

6 232 жители на област Сливен са ваксинирани до момента. От тях 875 са получили и втора доза, съобщиха от Областния кризисен щаб.  През последното денонощие са ваксинирани 199 души.

От днес, 11 март, започна ваксинирането на желаещите граждани, регистрирани в електронния ваксинационен портал и определени за поставяне на първа игла на тази дата. Тези от тях, които не са в пациентските листи на посочените в портала лекари, са пренасочени към имунизационните кабинети във Военната болница и в РЗИ. Това се налага, тъй като в останалите имунизационни центрове в момента се поставя втора доза на лица, ваксинирани преди три седмици с първа игла. Тази организация е необходима и за ефикасното оползотворяване на многодозовите флакони на ваксината, уточниха от РЗИ.

През последното денонощие са излекувани 35 жители на областта. За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 50, 71 и двама на 80 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Сред новозаболелите 57 души са трима учители от различни училища в Сливен и ученик от Нова Загора.

С коронавирусни инфекции са 10 потребители и 7 служители от персонала в Дома за стари хора в Сливен.  Приключиха изследванията на персонала. Днес със съдействието на община Сливен продължава започналото от 10 март изследване на всички домуващи.  Епидемичният взрив от COVID-19 е обхванал общо 28 души, като четирима от тях – трима потребители и служител, са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани на отделен етаж, лечението им се осъществява от личните лекари. На заседанието на Областния кризисен щаб днес кметът на община Сливен Стефан Радев съобщи, че общината търси възможности за осигуряване на още една медицинска сестра и един санитар в дома, които на място да окажат помощ в обслужването.

Към момента активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 861. Болните са жители на 63 населени места. Под карантина са 1 400 души.

Областният щаб призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски за лице, съблюдаването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава риска от разпространение и инфектиране с коронавируса.

Предишна УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 11 КЛАС В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕМИНАВАТ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ОТ 15 МАРТ ДО 2 АПРИЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: С ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЛИВЕН СЕ НАРЕЖДА СРЕД МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

Символично бе даден стартът с първа копка на въвеждането на мерки за достъпност на спирките на градския транспорт. Дейностите са част от проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. „Данните,

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: 24 МАЙ Е ПРАЗНИК НА ДУХОВНОТО ИЗВИСЯВАНЕ И НА СТРЕМЕЖА КЪМ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ЧРЕЗ НАУКА И КУЛТУРА

Уважаеми учители и ученици, дейци на културата и изкуството, скъпи съграждани! Честит 24 май – празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата ни.

Новини Сливен

АПАШИ ЗАДИГНАХА ТЕЛЕВИЗОР И МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА ОТ ЧАСТЕН ДОМ В СЛИВЕН

Криминалисти работят по кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 28 април до 1 май неизвестен извършител, след като е взломил врата към пристройка, е проникнал в