6 232 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ВАКСИНИРАНИ
март 11, 2021 980 Прегледи

6 232 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ВАКСИНИРАНИ

 

6 232 жители на област Сливен са ваксинирани до момента. От тях 875 са получили и втора доза, съобщиха от Областния кризисен щаб.  През последното денонощие са ваксинирани 199 души.

От днес, 11 март, започна ваксинирането на желаещите граждани, регистрирани в електронния ваксинационен портал и определени за поставяне на първа игла на тази дата. Тези от тях, които не са в пациентските листи на посочените в портала лекари, са пренасочени към имунизационните кабинети във Военната болница и в РЗИ. Това се налага, тъй като в останалите имунизационни центрове в момента се поставя втора доза на лица, ваксинирани преди три седмици с първа игла. Тази организация е необходима и за ефикасното оползотворяване на многодозовите флакони на ваксината, уточниха от РЗИ.

През последното денонощие са излекувани 35 жители на областта. За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 50, 71 и двама на 80 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Сред новозаболелите 57 души са трима учители от различни училища в Сливен и ученик от Нова Загора.

С коронавирусни инфекции са 10 потребители и 7 служители от персонала в Дома за стари хора в Сливен.  Приключиха изследванията на персонала. Днес със съдействието на община Сливен продължава започналото от 10 март изследване на всички домуващи.  Епидемичният взрив от COVID-19 е обхванал общо 28 души, като четирима от тях – трима потребители и служител, са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани на отделен етаж, лечението им се осъществява от личните лекари. На заседанието на Областния кризисен щаб днес кметът на община Сливен Стефан Радев съобщи, че общината търси възможности за осигуряване на още една медицинска сестра и един санитар в дома, които на място да окажат помощ в обслужването.

Към момента активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 861. Болните са жители на 63 населени места. Под карантина са 1 400 души.

Областният щаб призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски за лице, съблюдаването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава риска от разпространение и инфектиране с коронавируса.

Предишна УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 11 КЛАС В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕМИНАВАТ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ОТ 15 МАРТ ДО 2 АПРИЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КРАВЕФЕРМА

На 15 февруари,  около 09,00 часа,  е възникнал пожар в помещение за животни, собственост на 58- годишен мъж в село Коньово. Произшествието е ликвидирано в 11,00 часа от екип на

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ Е СЪС СЧУПЕН ГЛЕЗЕН СЛЕД СБЛЪСЪК С КОЛА, УПРАВЛЯВАНА ОТ 18-ГОДИШНО МОМИЧЕ

На 11 октомври,  в 15,24 часа в района на кръстовище с булевардите  „Христо Ботев“ и „Панайот Хитов“ в град Сливен е възникнало пътно произшествие между мотоциклетист и лек автомобил „Алфа

Новини Сливен

В СЛИВЕН СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА СЕКСУАЛНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ПОД МОТОТО „ЗАЕДНО СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА“

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен стартира информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация под мотото „Заедно срещу трафика на