59 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ НА 22 ОКТОМВРИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

59 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ НА 22 ОКТОМВРИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Институциите, ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, са извършили на 22 октомври 59 проверки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия  в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.

Предишна ФИРМА "ДОРИС" - СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА С ПРЕДСТОЯЩИЯ ПРАЗНИК - ДИМИТРОВДЕН
Следваща МАЧЪТ МЕЖДУ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ И СЪВЕТНИЦИ НА 25 ОКТОМВРИ – В ПОДКРЕПА НА 3-ГОДИШНИЯ ИВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ СЕ САМОУБИ С ЛОВНА ПУШКА

Мъж се самоуби, използвайки ловна пушка. Трагедията се е разиграла във вторник, научи Sliveninfo. Новозагорецът имал тежко заболяване. Вчера сутринта той помолил майка си да отиде до аптеката, след което

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 10.09./понеделник/ поради авария на ул.“Черно море“ ще бъде прекъснато водоподаването в северозападната част на кв. Ново село от 09.00ч до 14.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото

Новини Сливен

ПЕТ ОТБОРА УЧАСТВАТ В ТУРНИРА ОТ БАЛКАНСКАТА МЛАДЕЖКА БАСКЕТБОЛНА ЛИГА В СЛИВЕН

Пет отбора участват във втория турнир от Балканската младежка баскетболна лига за момчета U14. Домакин е БК „Сливен баскет”. Проявата започва на 15 февруари и ще продължи  до 17 февруари. Срещите