59 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ НА 22 ОКТОМВРИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

59 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ НА 22 ОКТОМВРИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Институциите, ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, са извършили на 22 октомври 59 проверки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия  в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.

Предишна ФИРМА "ДОРИС" - СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА С ПРЕДСТОЯЩИЯ ПРАЗНИК - ДИМИТРОВДЕН
Следваща МАЧЪТ МЕЖДУ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ И СЪВЕТНИЦИ НА 25 ОКТОМВРИ – В ПОДКРЕПА НА 3-ГОДИШНИЯ ИВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА СЛИВНАЛИЯ ДА ШОФИРА БЕЗ КНИЖКА

24-годишният И.Б. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Сеат“, с отнето свидетелство за управление. Той има издадена заповед за временно отнемане на шофьорската книжка за управление след

Новини Сливен

И НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СТИЛИЯН

Начално Училище Васил Левски също ще се включи в кампанията за набиране на средства за малкия Стилиян, като вместо цветя, родителите ще дарят средства за детенцето. Това съобщиха днес пред Sliveninfo

Новини Сливен

ВЪВЕЖДА СЕ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ЖП ПРЕЛЕЗ ПО ЛИНИЯТА ШИВАЧЕВО – СЕЛИМИНОВО – ЧИНТУЛОВО

Във връзка с ремонт на железния път в междугарието Шивачево – Гавраилово по 3-а главна жп линия София – Бургас и предстояща 3-а нивелация се въвежда временна организация на движението