55 ПРОЦЕНТА ОТ УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 12 КЛАС В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА СЕ ВЪРНАХА В КЛАСНИТЕ СТАИ

55 ПРОЦЕНТА ОТ УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 12 КЛАС В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА СЕ ВЪРНАХА В КЛАСНИТЕ СТАИ

От 6 декември със заповед на образователния министър се осигури възможност за връщането в класните стаи на учениците от 5 до 12 клас при наличие на съгласие от родителите и изследване за COVID-19 с щадящи тестове, съобщиха от областната администрация в Сливен. Тестовете за Сливенска област бяха предоставени в края на миналата седмица и разпределение между училищата.

В две от общините в област Сливен – Котел и Твърдица, общо 1 335 деца от началния етап и 2009 ученици от 5 до 12 клас и досега бяха в присъствено обучение, тъй като заболеваемостта там е под 250 души на 100 000 лица от населението на база 14-дневно наблюдение, по данни на РУО – Сливен.

В общините Сливен и Нова Загора, където присъственото обучение за учениците от 5 до 12 клас бе възобновено от днес, понеделник, ще бъдат тествани 5 829 ученици. Те представляват 55 процента от общо 10 561 ученици от 5 до 12 клас в двете общини.

Продължава тестването на децата от началния етап в четирите общини в Сливенска област. През изминалата седмица от общо 7 760 ученици в областта, бяха тествани 3 590 деца.

Досега тестването се извършваше двуразово през седмицата. Съгласно новите изисквания, тестването на всички ученици вече ще е веднъж седмично.

Предишна ДИРЕКТОРЪТ НА ЮИДП ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ С ПОЗДРАВ ЗА ГОЛЕМИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК - НИКУЛДЕН
Следваща С 21 ПРОЦЕНТА НАМАЛЯХА ЗА СЕДМИЦА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ, КОЙТО ПОДПАЛИЛ СТОПАНСКИЯ ДВОР НА БИВШИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Янко В. Той е обвинен за това, че на 30.09.2019 г. в с. Червенаково, общ. Твърдица, в бившия стопански

Новини Сливен

ВИДЕО ОТ БИФИНГА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ – 23.11.2017г.

SlivenInfo Ви предлага запис от последната пресконференция на кмета на Общината Стефан Радев. Записът бе разпространен от Общинския пресцентър.

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ВиК – СЛИВЕН

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Весели Коледни и Новогодишни празници пожелава на своите служители и потребители ръководството на „ВиК“ – Сливен. Бъдете здрави и успешни през Новата 2018 година!   Инж. Севдалин Рашев,