53 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПОЛУЧАТ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА 2022 Г.
април 20, 2022 395 Прегледи

53 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПОЛУЧАТ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА 2022 Г.

53 читалища на територията на община Сливен ще бъдат субсидирани тази година от държавата с близо 1 млн. и 300 хил. лв. Това стана ясно по време на днешното общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен. Средствата за разпределение сред културните средища според щатната им бройка, бе сред точките от дневния ред и получи единодушно одобрение.

В рамките на дискусията бяха обсъдени още докладите и отчетите за дейността на читалищата за предходната година, включително и крайният срок за подаването им до комисията.

На общото събрание присъства и зам.-кметът Пепа Чиликова, която поздрави всички по случай настъпващите Великденски празници. От името на кмета Стефан Радев тя пожела още да продължат с енергия и ентусиазъм културната си и общополезна дейност, която беше ограничена заради изолацията от Ковид пандемията. Да организират и нови инициативи за съхраняване на традициите и културните ценности. Поздрави и най-добри пожелания за настъпващите празници отправи и Лидия Димитрова, която е председател на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен.

На днешната среща бе определен и срокът за подаване на проекти за първата за тази година сесия, които да бъдат финансирани от общинската субсидия. Решението за отпускането й бе взето през 2019 г. по предложение на кмета Стефан Радев с амбицията, финансовата подкрепа от страна на Общината, да отвори повече възможности пред читалищата за различни инициативи.

Предишна ИЗТИЧА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИ ЗА КОНКУРСА ЗА КЪС РАЗКАЗ, ПОСВЕТЕН НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КНИГАТА – 23 АПРИЛ
Следваща МВР – СЛИВЕН ОБЯВИ МЕРКИ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ СИГУРНОСТТА ПО ПРАЗНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ПАЯКЪТ” НА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ – СЛИВЕН ХВАЩА САМО СТАРИ И ЕВТИНИ КОЛИ

Един много особен „паяк” притежава Градска мобилност – Сливен. Той сякаш е настроен така, че да вдига само стари  и евтини коли. Sliveninfo ви предлага снимка от поредния подобен „лов”.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ АЛПИНИСТИ ОТ СЛИВЕН

По повод 60 години от създаването на Алпийски клуб „Сините камъни“ – Сливен, изявени алпинисти от града получиха паметни значки и грамоти. Отличията им връчи кметът Стефан Радев на церемония

Новини Сливен

22-ГОДИШЕН ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА В 4 ЧАСА ТАЗИ СУТРИН

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. 22-годишният Р.В. е хванат да управлява лек автомобил „Форд“ след употреба на марихуана. Той е спрян в