53% ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ АНТИТЕЛА
юни 21, 2021 682 Прегледи

53% ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ АНТИТЕЛА

53% от жителите на Област Сливен имат антитела срещу Ковид-19. От 160 изследвани жители, 86 души са се докосвали до вируса.

В Ямбол процентът е по-висок – 56%.

Най-много хора са били инфектирани с COVID-19 в Пазарджишка област, най-малко в София (град). Това показва непредставително проучване на принципа „случайна лабораторна извадка в различни дни“. Резултатите бяха представени от д-р Недялко Калъчев, управител на веригата лаборатории, в които е осъществено, на брифинг на здравните власти.

Според изследването 43% от българите са се срещнали с коронавируса. Показателни са резултатите за София-град, където положителни са 31% от изследваните проби, за Пловдив – 44%, в Пазарджик е отчетен най-високият процент – 62 на сто.

Целта на изследването е да се измери каква част от населението е била инфектирана (независимо от клиничните оплаквания, PCR резултат или антиген тест) с коронавирус след отшумяване на поредната COVID-вълна.

Проучването се базира на измерване на анти N антитела. Използвани са анти N антитела, поради факта че тези антитела не присъстват в пробите на ваксинирани пациенти. Събирането на пробите в различни дни е направено с цел да се осигури по-голямо разсейване в различни пациентски групи (диабетици, бременни, профилактика, сърдечносъдови и други). Това се налага поради присъствието на специалисти в определени дни от седмицата и съответното поведение на пациентите.

Пробите са обработени в София, Пловдив, Бургас, Варна, Силистра, Русе, Велико Търново и Видин.

 

offnews.bg

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СПРАВЯ С ТЕКУЩИТЕ СИ ЗАДАЧИ
Следваща БСП – СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ХРАМОВИЯ ПРАЗНИК НА С.БЯЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

16 ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ ЗА ТРИ ДНИ, ЧЕТИРИМА СА ПРИЕТИ В БОЛНИЦАТА

На 16 души, пострадали при общо 10 пътни инцидента е оказана спешна помощ през последните три дни в МБАЛ “Д-р Иван Селимински” – Сливен, съобщи зам. – директорът по медицинските

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ЗАСТРАХОВАНЕТО НА ПРОЛЕТНИЦИТЕ С ПАНАМИН И ПАНАТОП!

Ето че дойде време да се погрижим и за потенциала на пролетниците. Тяхното „застраховане“ е от особена важност при неблагоприятни климатични условия, температурни аномалии и други видове стрес. Продуктите на

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ЖЕНА, ПАДНАЛА В КАНАЛ

Пожарникари са оказали помощ на жена, паднала в канал в град Нова Загора. Инцидентът е станал около 16,30 часа вчера. 51-годишна жена е паднала в канал на улица „Никола Койчев“.