53% ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ АНТИТЕЛА
юни 21, 2021 634 Прегледи

53% ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ АНТИТЕЛА

53% от жителите на Област Сливен имат антитела срещу Ковид-19. От 160 изследвани жители, 86 души са се докосвали до вируса.

В Ямбол процентът е по-висок – 56%.

Най-много хора са били инфектирани с COVID-19 в Пазарджишка област, най-малко в София (град). Това показва непредставително проучване на принципа „случайна лабораторна извадка в различни дни“. Резултатите бяха представени от д-р Недялко Калъчев, управител на веригата лаборатории, в които е осъществено, на брифинг на здравните власти.

Според изследването 43% от българите са се срещнали с коронавируса. Показателни са резултатите за София-град, където положителни са 31% от изследваните проби, за Пловдив – 44%, в Пазарджик е отчетен най-високият процент – 62 на сто.

Целта на изследването е да се измери каква част от населението е била инфектирана (независимо от клиничните оплаквания, PCR резултат или антиген тест) с коронавирус след отшумяване на поредната COVID-вълна.

Проучването се базира на измерване на анти N антитела. Използвани са анти N антитела, поради факта че тези антитела не присъстват в пробите на ваксинирани пациенти. Събирането на пробите в различни дни е направено с цел да се осигури по-голямо разсейване в различни пациентски групи (диабетици, бременни, профилактика, сърдечносъдови и други). Това се налага поради присъствието на специалисти в определени дни от седмицата и съответното поведение на пациентите.

Пробите са обработени в София, Пловдив, Бургас, Варна, Силистра, Русе, Велико Търново и Видин.

 

offnews.bg

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СПРАВЯ С ТЕКУЩИТЕ СИ ЗАДАЧИ
Следваща БСП – СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ХРАМОВИЯ ПРАЗНИК НА С.БЯЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВИ 6 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

161 са новите положителните проби за COVID-19 у нас от 3 155 изследвани. Общият брой потвърдени случаи вече е 5 315, от които 2 281 са активни. Това показват данните в

Новини Сливен

ТАЗИ ВЕЧЕР В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ДЕБЮТНИЯТ РОМАН НА РАДАН КЪНЕВ

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев ще представи дебютния си роман „1 APRIL 2034“ в Сливен, научи Sliveninfo. Представянето ще се състои от 18 часа на 30 май , сряда, в

Новини Сливен

КНИГАТА „ОТКРОВЕНИЯ“ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Георги Йорданов беше снощи в зала „Сливен“ за представянето на втората книга от поредицата му „Притаени мигове“. Книгата е озаглавена „Откровения“. „Защо да крия, че винаги когато погледна величествените Сини