489 НА 100 000 ДУШИ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

489 НА 100 000 ДУШИ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За три дни заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 445,5 на 489 души на 100 000 души население. Този показател е значително по-висок от средния за страната, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболяването е остро заразно и обхваща всички възрасти.

На 5 октомври са регистрирани 108 нови случая. Сред заболелите са 12 ученици от Сливен и 4 учители, също от Сливен. Те са от различни учебни заведения. Карантинирани са класове и контактни лица на диагностицираните. Епидемиологичните проучвания продължават.

Голяма част от другите болни са се заразили в семейни огнища. Няма заболели лекари и други служители от медицинския персонал в областта. Няма регистрирани огнища на работното място.

През последното денонощие са излекувани 74 пациенти.

За съжаление, починаха четирима болни с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 68 до 84 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

Поставени са 157 дози ваксини. С тях броят на приложените дози от началото на имунизационната кампания достигна 50 894.

Областният щаб напомня, че правилното носене на предпазни маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и спазването на останалите противоепидемични мерки ограничават разпространението на вируса.

Ваксинации се извършват по график в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Той е  публикуван в сайта на областната администрация и РЗИ.

 

Предишна ДЖИП НАЦЕЛИ ТАКСИ НА БУЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ” В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЦА НАПРАВИХА УКРАСА ЗА КОЛЕДА

Предпоследната коледна арт-работилница за деца се проведе тази събота в Арт-център „Седем”. В заниманията се включиха малчугани на възраст от 5 до 7 години. С помощта на модераторите, в първото

Новини Сливен

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НАГРАДИ ДИРЕКТОРКАТА НА ПГ „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ – СЛИВЕН

1. От 2006 година, ежегодно на 11 май – денят на Св. св. Равноапостоли Кирил и Методий, Министерство на образованието и науката връчва наградата „Св. Иван Рилски“ на директори на

Новини Сливен

МЪЖ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА В БАЛКАНА

48-годишен мъж загина на място при нелепа катастрофа на пътя Петолъчката – Котел. Трагедията се разигра малко след 17 часа в понеделник. Товарен камион, пълен със зърно, се е обърнал