463 СА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА С COVID-19

463 СА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА С COVID-19

463 са активните случаи на COVID-19 в Сливенска област към момента, съобщиха от Областния кризисен щаб. В община Сливен болните са 297, в община Нова Загора – 121, в община Твърдица – 29, в община Котел – 16. Те са жители на четирите общински центъра и на още 38 населени места.

Сред тях 11 души са диагностицирани през последното денонощие. С положителна проба е медицинска сестра от Сливен. Няма инфектирани педагози и ученици. Няма регистрирани огнища на работното място. Няма починали.

В социалния комплекс в Твърдица – дом за възрастни мъже с умствена изостаналост и дом за мъже с психични разстройства, бе изследван по метода на пуловете целият персонал, след като по-рано с COVID-19 бяха диагностицирани служител и санитар.  Днес, 3 ноември, са взети проби за изследвани с PCR-тестове на лицата, чиито пулове са дали положителен резултат.  В дома работят над 100 души, медицински и немедицински персонал. Домуващите са 220 души.

През изминалата седмица новите случаи в областта бяха 249 или с 22 процента в повече от предходния период. Сред тях има 7 лекари, 6 медицински сестри и трима санитари. В сферата на образованието заболелите са 5-има педагози и трима ученици, като, според здравните власти, по-благоприятната статистика се дължи на обучението от разстояние в електронна среда.

Половината от карантинираните 762 лица са диагностицирани и са провеждали лечението си в домашни условия. Останалите са били контактни на вече установени болни. Едва 9 души са карантинирани заради пристигане от рискова зона, сочи анализът на ОД на МВР.

Към днешна дата профилът на пациентите с COVID-19 обхваща хора на възраст между 25 и 49 години, работещи, без придружаващи заболявания. Област Сливен остава в червената зона на заболяемостта в страната с над 200 заболели на 100 хил.души население. Коронавирусът се разпространява дифузно.

Временните мерки от 4 ноември, въведени в област Сливен с решение на Областния кризисен щаб и със заповед на директора на РЗИ, целят да ограничат риска от разпространение на заразата и да намалят натиска върху здравната система в Сливен, лекарите и медицинските специалисти. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на групови събирания  доказано ограничават риска от инфектиране. Спазването на мерките е въпрос на лична отговорност към собственото здраве, здравето на близките и на лекарите, които от началото на пандемията работят на първа линия, без почивка.

 

Предишна ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ ВЛЕЗЕ В ЧЕРВЕНАТА ЗОНА ПО ЗАБОЛЕВАЕМОСТ
Следваща ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ!”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИМЕТО НА СЛИВЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ДО МАРГАРИТА ДЕЧЕВА ПО ПОВОД НЕЙНИЯ 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Уважаема другарко Дечева, Честит 80- годишен юбилей! Вашият личен празник е повод да Ви засвидетелстваме нашето уважение и признателност за дългогодишната Ви чистосърдечна отдаденост на Българската социалистическа партия! Дарбата Ви

Новини Сливен

ОПЕРАТА“АИДА“ ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА ТАЗИ ВЕЧЕР НА КРЕПОСТ „ТУИДА“ В СЛИВЕН

На сцената на крепостта „Туида“ в Сливен тази вечер ще бъде поставена операта „Аида“. Спектакълът ще започне в 21 часа. Организатори са Община Сливен и Старозагорската опера. От там съобщават, в отговор на запитвания от зрители, че

Новини Сливен

АВСТРИЕЦЪТ ДЕЙВИД ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО

Той много обича Сливен и вече три години е основен състезател на клуба по щанги „Стоте войводи“. От 18 февруари Дейвид Фишър е вече български гражданин . „Много съм благодарен