46 СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР-СЛИВЕН БЯХА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ 8 НОЕМВРИ
07.11.2022 1669 Прегледи

46 СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР-СЛИВЕН БЯХА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ 8 НОЕМВРИ

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – О.З. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично от Митрополит Стефан Св. Архантгел Михаил е избран  за патрон на полицията.

Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, да следим за спазването на законите и да противодействаме на престъпността, каза в обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков при откриване на тържественото събрание по случай професионалния празник на българската полиция. Той изказа благодарност за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което служители изпълняват своя дълг. Пожела им здраве и сили, за да продължат да носят с достойнство своята служба.

Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания, каза в заключение старши комисар Величков.

Събранието започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен бяха уважени от официалните гости на събранието- заместник-кмета на община Сливен Румен Иванов, областния управител Минчо Афзов и неговия заместник Антоний Андонов.

Румен Иванов поздрави ръководството на ОДМВР-Сливен и полицейските служители от името на кмета Стефан Радев и общинската администрация с професионалния празник, като благодари за всеотдайната работа в името на добруването на гражданите и признателност за неоценимата помощ, получена в последните години на пандемия. Нека закрилата на Св. Архангел Михаил ви дава сили и вяра, а успехите да бъдат възнаградени със заслужено уважение, каза още Румен Иванов.

Да бъдеш полицай не е лесна задача,  във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност, затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате търпение, и нека един ден вашата професия получи заслуженото признание и престиж в нашата страна, каза областния управител Минчо Афузов в своето обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен.

В емоционално обръщение към полицейските служители Антоний Андонов изрази своя респект и уважение към професионалния опит и трудната дейност на полицая, и пожела все така да продължават да съхраняват достойнството и честа на пагона и да надграждат своя професионализъм.

На тържественото събрание 46 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени.

За продължителна служба в МВР, постигнати високи професионални резултати по повод 8 ноември старши комисар Димитър Величков награди с парична награда и плакет началника на Научно техническата лаборатория в ОДМВР-Сливен главен инспектор Стоян Великов.

С парична награда за проявен професионализъм и постигнати трайни резултати директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награждава ст.инспектор Пенко Георгиев и инспектор Георги Георгиев от участък „Градец” към РУ-Котел.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА”  са наградени 43 служители на Районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, като и служители на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен.

Бяха прочетени заповеди на служители на ОДМВР-Сливен за повишаване в длъжност.

Получени бяха благодарствени писма от граждани, които изказват своята признателност към служители на Областната дирекция на МВР в Сливен, за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.

В едно от тях, се казва средното: „Тези момчета ни помогнаха, тяхната реакция беше професионална и човешка, и винаги ще я помним”, това са думи на мъж и жена в пенсионна възраст, аварирали на автомагистрала „Тракия”. Те са били уплашени и без възможност да реагират, когато двама полицейски служители на сектор „Пътна полиция”-Сливен им помагат да се справят в трудната ситуация.

 

Предишна КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: НЯМА ДА ОСТАВИМ НИКОГО БЕЗ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Следваща СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА СТАВА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХРИСТИНА ЧОЛАКОВА Е ПРЕИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

На провелото се на 06.03.2024г., в гр. Пловдив отчетно-изборно събрание на Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България, председателят на Общински съвет-Котел Христина Чолакова бе отново избрана

Новини Сливен

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА И ОТКРИВАНЕ НА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ

С 28 гласа „за“ местният парламент подкрепи изменението на общинския бюджет на днешната редовна сесия. По думите на кмета Стефан Радев промяната касае предимно разместване на средства между отделни пера

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ Г-Н КОСТА КАРАНАШЕВ ОТМЕНЯ ТЪРЖЕСТВАТА СВЪРЗАНИ С ЧЕСТВАНЕТО НА ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Кметът на община Котел г-н Коста Каранашев отменя тържествата свързани с честването на 138-годишнината от Съединението на България! Знамената пред сградата на общината ще бъдат свалени в знак на траур