40,2% СПАД НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 1, 2022 616 Прегледи

40,2% СПАД НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

324 са новите случаи на COVID-19 през изминалата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Спадът е с 40,2 процента в сравнение с предходния период. Други 58 души са дали положителен резултат при направените изследвания, при повторно боледуване от инфекцията.

Сред заразените са 17 учители и служители от непедагогическия персонал в детски и учебни заведения,  34 ученици, лекар, двама фелдшери и две медицински сестри.

Излекувани са 671 души.

Починаха 14 болни с COVID-19 и придружаващи заболявания, като 87% от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Поставени са 644 дози ваксини. Поради спад на желаещите да се имунизират, от 1 март преустановяват дейност двата мобилни кабинета в Сливен.

Към момента активните случаи на болестта са 589, от тях 412 са в община Сливен, 130 – Нова Загора, 28 – Котел и 19 – в община Твърдица.

Под карантина са 734 лица, като близо половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация, под наблюдението на личния лекар. 30,8% от карантинираните са пристигнали от рискова зона, а останалите 19,9% са били контактни на заразени лица.

Заболеваемостта в област Сливен е 559,30 души на 100 000 лица от населението и е под средната за страната от 749,42 души.

От началото на епидемията в Сливенска област са излекувани 23 476 души. Битката със заболяването изгубиха 1 229 души. Приложените дози ваксини са 90 209, а лицата със завършен имунизационен статус – 44 265.

 

 

Предишна ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Следваща СЕМ СПИРА РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СЛИВЕНСКИЯ АЛПИНИСТ АТАНАС СКАТОВ

Кметът Стефан Радев посрещна в кабинета си известния сливенски алпинист Атанас Скатов. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. „Радвам се, че се сбъдна миналогодишното ми пожелание

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ

Уважаеми жители на община Котел, Скъпи съграждани, Пожеланието, което днес отправям към вас, е светлият Великден да бъде ден на единение и обновление. Ден на радост, ден на мир и

Новини Сливен

ГЛАСУВАМЕ ЗА СЛИВЕН И КРЕПОСТ ТУИДА, БРОЕНИ ДНИ ДО КРАЯ

Остават броени дни до края на гласуването в Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. Все още може да подкрепите номинациите на град Сливен в различните категории. Гласуването ще продължи