4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО НА 26-ГОДИШЕН МЪЖ, ИЗВЪРШЕНО С ПИСТОЛЕТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ
26.01.2024 2582 Прегледи

4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО НА 26-ГОДИШЕН МЪЖ, ИЗВЪРШЕНО С ПИСТОЛЕТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ

Състав на Окръжен съд – Сливен постанови присъда, с която призна подсъдимия Н. И. К. за виновен в това, че на 22.01.2022 г., в гр. С., с огнестрелно оръжие, пистолет, причинил по непредпазливост смъртта на И. Ж. Ж. и го оправда по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 пр.1, вр. с чл.115, ал.1 от НК. За извършеното престъпление, съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът призна подсъдимия Н. И. К. за виновен и за това, че на същата дата  в гр. С. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като извършеното деяние се отличава с изключителна дързост и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което да изтърпи при първоначален общ режим.

За извършените две престъпления, съдът на основание чл. 23 ал.1 от НК определи на подсъдимия Н. И. К. едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години, което да изтърпи при първоначален общ режим, приспадна времето през което е бил задържан и времето през което по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „домашен арест“, считано от 26.01.2022 г. до привеждане на присъдата в изпълнение.

Със същата присъда съдът призна и подсъдимия Я. В. В. за виновен в това, че на 22.01.2022 г. в гр. С. предал на подсъдимия Н. И. К. огнестрелно оръжие и боеприпаси, за които нямал разрешение за придобиване и носене на огнестрелно оръжие и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което на основание чл. 66 ал.1 от НК отложи за изпитателен срок от четири години, считано от влизане в сила на присъдата.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

Преди 2 г. Sliveninfo първи съобщи за престъплението. Припомняме, че извършителят на престъплението се оказа братовчед на убитият 26-годишен младеж. Самото убийство стана в съботна вечер, по време на събиране с алкохол.

Предишна ПРЕДСТОИ 10-то ИЗДАНИЕ НА ПОХОДА "ПО БОЙНИЯ ПЪТ НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА"
Следваща ОБЩИНСКИЯТ БЮДЖЕТ ЗА 2024 Г. ПРЕДВИЖДА НОВИ ДЕЙНОСТИ, ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ И РЕМОНТИ НА УЛИЦИ И ТРОТОАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Представители на европейски младежки организации, работещи по Еразъм бяха посрещнати от кмета Стефан Радев в Община Сливен. В състава на делегацията участваха младежи от четири страни – Гърция, Италия, Полша и

Новини Сливен

АКТИВЪТ НА ИТН В СЛИВЕН ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХАДЖИЯТА

Димитровден е празникът на град Сливен. Градът, известен със своите войводи и хайдушко движение. Не случайно, точно на този ден Сливен беше посетен от лидерите на ПП „Има такъв народ”.

Новини Сливен

ОДМВР- СЛИВЕН С НОВ ПОДХОД ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА НАРУШИТЕЛИ НА ПЪТЯ

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОДМВР-Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски