39 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН – СЛИВЕН СА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА

39 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН – СЛИВЕН СА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА

С „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР III-та степен” от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев е награден главен инспектор Васил Величков Василев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Нова Загора. Той получава голямото отличие по случай професионалния празник на служителите на ГДПБЗН-МВР 14 септември. Той е награден за проявен професионализъм, инициативност и постигнати високи резултати. Почетният знак беше връчен от директора на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев на тържествено събрание, проведено вчера, по повод професионалния празник.
С „Обявяване на благодарност с парична награда” министъра на вътрешните работи награждава главен инспектор Димитър Сяров началник на сектор „Превантивна и контролна дейност” към РДПБЗН-Сливен.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров награждава с „КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА” 12 служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен за проявен висок професионализъм, инициативност, съобразителност и хладнокръвие в сложна ситуация – спасяване, евакуация на възрастни и силно стресирани хора и ликвидиране на пожар, възникнал на 10.07.2022 г., в 00, 10 ч., в апартамент на ул. „Константин Стоилов“ в град Сливен.
С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от главния секретар на МВР е награден инспектор Спас Стефанов Диновски – инспектор ІV степен в сектор ПКД към РДПБЗН-Сливен.

От директора на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност” при ГДПБЗН-МВР, с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” са наградени двама служители на РСПБЗН-Котел и Сливен.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от директора на Дирекция „Оперативни дейности“ при ГДПБЗН-МВР, за съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача са наградени 22 служители на районните служби в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица:
-Десет служители на РСПБЗН-Сливен за принос при ликвидиране на сложен пожар, възникнал на 30.05.2022 г. в склад за автоаксесоари и части за велосипеди в гр. Сливен. В условия на висок температурен режим, токсично задимяване, нулева видимост и реална възможност за безпрепятствено разпространение на горенето, служителите провеждат гасителни действия и спасяват
стока за около 525 000 лева.
-Седем служители на РСПБЗН-Котел за проявен висок професионализъм, взети правилни тактически решения за локализирането на пожара в много сложна обстановка, възникнал на 04.08.2022 в с. Градец, общ. Котел в непосредствена близост до жилищни сгради.
-Трима служители на РСПБЗН-Нова Загора за бързите и своевременни действия на екипа, ръководен от младши експерт Динко Динев, при които е спасен пострадал гражданин, останал блокиран на тераса на жилището, поради развилият се вътре пожар.

Оказано е съдействие за пренасянето на пострадалия до автомобила за спешна помощ.

Предишна КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ПОЖАРНИКАРИТЕ С ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК
Следваща ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ТВЪРДИЦА ЗАПОЧВА ПРОУЧВАНЕ НА СРЕДНОВЕКОВНАТА КРЕПОСТ - ГРАД "ВЕРДИЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

14 СТАРИ КМЕТА СА НОВИТЕ 14 КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Доскорошните кметове на населени места, чието население е под 350 жители, са назначени за кметски наместници, научи Sliveninfo. Назначението е станало веднага след първия тур на изборите, на 28 октомври.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПРИЗИВ КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА ДРЕХИ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Община Сливен призовава гражданите да ползват контейнерите за дрехи по предназначение. В тях се забранява поставянето на други отпадъци. Във връзка със засечени нерегламентирани действия, Община Сливен ще предприеме действия

Новини Сливен

КЪЩАТА МУЗЕЙ НА ДОБРИ ЧИНТУЛОВ В СЛИВЕН СЕ НУЖДАЕ ОТ РЕМОНТ И КОНСЕРВАЦИЯ

Къщата музей на Добри Чинтулов в Сливен се нуждае от реставрация и консервация. Сградата има нужда от ремонт на покрива, както и от третиране на дървените конструкции. В града се