39. МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН ОТ 28 ДО 30 ЮНИ
юни 26, 2019 1289 Прегледи

39. МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН ОТ 28 ДО 30 ЮНИ

Този уикенд Сливен ще бъде домакин на Монбат Рали Сливен – втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA. На пресконференция в Общината днес организаторите обясниха какви са етапите от състезанието и дадоха повече подробности за него. На събитието присъства и заместник-кметът Румен Иванов.
„Радвам се, че Сливен отново е домакин на 39-ото международно Монбат Рали Сливен. Благодаря на организаторите за това, което правят и което се случва в нашия град и че Сливен се е превърнал в автомобилна столица на България“, каза Иванов.
Директорът на пресцентъра на състезанието Владимир Гатев обясни, че събитието в Сливен е с най-голям коефициент, който се дава като точки.

„Това означава, че Рали Сливен по традиция е най-важният етап от шампионата на България. Освен това е предпоследен кръг от Балканския рали трофей на FIA и лидерите в него са с много малко точки разлика. Като цяло тук е много важно място за всички тях“, обясни Гатев.

Директорът на Монбат Рали Сливен Живко Минчев заяви, че са предприети всички необходими мерки за безопасното му провеждане. Той благодари на Общината за съдействието при организацията на състезанието.
„Цялата тази мащабна организация нямаше как да се случи без помощта, която ни оказва Община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев. 39-ото Монбат Рали Сливен, смело мога да заявя, е най-доброто автомобилно състезание, което се провежда в България. В организацията му участват 400 човека. За сигурността и безопасността на състезателите използваме 180 полицейски поста по цялото трасе, както и 12 специални автомобила с 30 пожарникари. Използваме 6 реанимобила с 6 медицински екипа, 125 маршала. Има и 42 съдии по трасето, 12 автомобила за сигурност, 7 пътни помощи и други“, обясни Минчев.
„Призоваваме публиката да застане на безопасни места и да се пази, защото колкото и да е добра една организация, всеки трябва да носи отговорност и за себе си. Призоваваме също да се пази природата. Това е един спортен празник и е добре да подходим отговорно на местата, на които сме гледали, след това да почистим след това. Осигурени са контейнери за отпадъци, нека почистваме и оставим след себе си така, както е било“, призова от своя страна мениджърът на Монбат Рали Сливен Атанас Чанев.
Общо 52 екипажа от 6 националности са подали заявки за участие. Най-много чужди отбори идват от Гърция – 4, с по два екипажа са Румъния и Турция, а с по един Унгария и Сърбия.

Монбат Рали Сливен 2019 ще стартира в 20.30 часа на 28 юни, петък, с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен.
В първия състезателен ден, събота, участващите екипажи ще преминат 7 скоростни етапа с обща дължина от 100,83 километра. За крайното класиране в кръга от рали-спринт шампионата ще се зачитат резултатите от 5 от 7 скоростни отсечки.
Вторият ден ще предложи на състезателите 4 скоростни етапа с обща дължина от 64,80 километра. В програмата му са включени новата отсечка „Трапоклово“ и най-дългият етап в надпреварата – специален етап 11 „Сините камъни“ с дължина от 33,50 километра.

Награждаването на победителите в 39. Монбат Рали Сливен ще бъде от 15.30 на площад „Хаджи Димитър“.

Предишна АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В ШИВАЧЕВО
Следваща ПОДЧИНЕНИТЕ НА ПОЛКОВНИК ЛЮБОМИР ВАЧЕВ СЕ ОКАЗАХА ТАЛАНТЛИВИ ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ АПРИЛ

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец април. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се

Новини Сливен

СЕДЕМ ДВОЙКИ СА ИЗБРАЛИ ДА СЕ БРАКОСЪЧЕТАЯТ НА ДНЕШНИЯ ПРАЗНИК – УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

Седем двойки са избрали да си кажат заветното „Да“ на един от най-големите християнски празници – Успение Богородично. Всички те са български граждани. Няколко двойки са заявили желание да положат

Новини Сливен

В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ПРЪСКАНЕТО СРЕЩУ КОМАРИ И КЪРЛЕЖИ

Община Сливен продължава с пръскането срещу комари и кърлежи. Извършена е дезакаризация на тревните площи на всички детски градини и ясли. В зависимост от метеорологичната обстановка ще се обработят  и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × 1 =