34 ЛИЦА СА ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ЗА КОРОНАВИУС В СЛИВЕНСКО
март 4, 2020 1385 Прегледи

34 ЛИЦА СА ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ЗА КОРОНАВИУС В СЛИВЕНСКО

35 лица на територията на област Сливен са под наблюдение за заразяване с коронавирус. Те са предимно завърнали се от Италия, но има и такива, които са били на територията на континентален Китай. Днес изтича карантината на 1 лице, което се е прибрало от Китай. Това съобщи  д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ Сливен.

По думите й, до момента никой от наблюдаваните няма респираторна симптоматика, характерна за коронавируса. Сред тях  има и чужденци, които работят и пребиват на територията на областта, като възрастовата категория е разнообразна.

От инспекцията отправят призив към  пристигащите да спазват мерките, да останат под домашна карантина и да информират личния си лекар, че са тук и какво им е състоянието без да ходят в лечебното заведение, връзката да става по телефона.

Д-р Калева съобщи, че в Сливенско нивата на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания все още са далеч от епидемиологичните стойности и няма основание за обявяване на епидемия.

„Регистрирано е леко покачване на респираторната заболеваемост, но не е ясно  дали грипът е тип „Б“ или ОРЗ. Клинично те трудно биха могли да се различат, а диагностиката трябва да е лабораторна. Все още не се събират данни за заболели от учебните заведения,  защото това се прави, когато се достигнат предепидемични стойности”, каза специалистът.

 

darikradio.bg

Предишна ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА НА ОДМВР - СЛИВЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА ГОДИНА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАГРАЖДАВА НАЙ-ДОБРИТЕ СИ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ ЗА 2018 ГОДИНА

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за 2018 г. ще се проведе на 17 декември – понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“. Ще

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА ГАРДОВЕТЕ ОТ ОБЩИНСКАТА ФИРМА ЗА ОХРАНА, КОИТО ПРЕДОТВРАТИХА ЧУПЕНЕТО НА ОЩЕ СЕДАЛКИ НА СТАДИОН „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Двама гардове от общинската фирма за охрана днес получиха морални и материални награди. Причина затова станаха техните действия в сряда следобед, когато екипът, ръководен от Ради Новаков успя да спре

Новини Сливен

БЧК ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО В СЛИВЕН

Организацията на БЧК отбеляза 140-годишнината от създаването на червенокръсткото дружество в Сливен. Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до председателя д-р Иван Федин и директора на секретарията Моника Сярова.