332,9 НА 100 000 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 8, 2021 186 Прегледи

332,9 НА 100 000 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

332,9 на 100 000 души население е заболеваемостта в област Сливен към 7 март, съобщиха от Областния кризисен щаб. Данните са изчислени възоснова на изминалия 14-дневен период. Отчита се минимална разлика спрямо средната заболеваемост за страната от 336,1 на 100 000 души население.

В периода от 1 до 7 март са излекувани 128 души. За съжаление, починаха 11 жители на областта на възраст над 55 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През изминалата седмица са регистрирани нови 349 случая на коронавирусни инфекции, което е с близо 24 процента в повече в сравнение с предходната седмица.  Средната възраст е 54,6 години. Заболяването за поредна седмица е засегнало предимно хора в активна, трудоспособна възраст. Сред заболелите са  8 учители и 7 служители от непедагогическия персонал, от различни училища и детски заведения.  Диагностицирани са 11 деца и ученици, също от различни образователни институции. Положителен резултат за заболяването са дали тестовете на 6 души от медицинския персонал в различни лечебни заведения – фелдшери, санитари и лаборанти. Няма установени огнища на работното място. Част от заразените са се заразили в семейни огнища.

Към момента болните в областта са 754.

Под карантина са 1 225 души. Близо половината от тях или 553 души са с COVID-19, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личните лекари. 382 души са в изолация, тъй като са пристигнали от рискова зона. 280 са под карантина като контактни на по-рано установени случаи.

В прикачените файлове: диаграми на заболеваемостта и на относителния дял на карантинираните. Графиките са на ОД на МВР.

Предишна ЕКИПЪТ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ЛЪЧ НА ДПС СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА СЕЛО ЯБЛАНОВО
Следваща КАНДИДАТЪТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ СТЕФАН ПАСКОВ ПОЗДРАВЯВА ДАМИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО В СЛИВЕН ИМАШЕ ПРИЕМЕН ДЕН

Приемен ден на общинското ръководство се проведе днес. Кметът на Община Сливен Стефан Радев беше запознат с проблеми от битов характер и междусъседски проблеми. Гражданин представи свои проекти пред кмета

Новини Сливен

СЛИВЕН ЧЕСТВА 181 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

С възпоменателна церемония на площад „Васил Левски“ бяха отбелязани 181 години от рождението на Васил Левски. „Днес България чества 181 години от рождението на Васил Иванов Кунчев, известен на всички

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ В СЕЛО БЛАТЕЦ

Мъж и жена са задържани за производство на наркотици в сливенското село Блатец, научи Sliveninfo. В обитавана от тях къща са открити пособия за производство на дрога, както и наркотици.