320 ДЕЦА БЯХА ПРЕГЛЕДАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПРОГРАМАТА „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ В СЛИВЕН
17.04.2024 548 Прегледи

320 ДЕЦА БЯХА ПРЕГЛЕДАНИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПРОГРАМАТА „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ В СЛИВЕН

320 деца от гр. Сливен и района прегледаха специалистите от Програма „Детско здраве” през изминалите почивни дни. Инициативата е съвместно организирана от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Столичната лекарска колегия.
Прегледите се реализираха по покана и организация на директора на МБАЛ “Д-р Иван Селимински“ – д-р Васислав Петров. Той лично посрещна екипа и изказа специални благодарности към колегите си от Програма „Детско здраве“.
8 специалисти с педиатричен профил по УНГ, ортопедия, хирургия, урология, кардиология, офталмология и гинекология извършиха високоспециализираните безплатни профилактични прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст.
Вече 12 години програма „Детско здраве-Пирогов“ улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до експертизата на водещи специалисти.
Благодарение на екипната работа на медиците през този период над 20 000 деца са получили безплатни консултации, при необходимост – лечение и проследяване. След двегодишно прекъсване, заради пандемията, прегледите стартираха отново в София на 4 юни 2022 г.
Прегледите в МБАЛ „д-р Иван Селимински“-гр. Сливен извършиха:
Д-р Явор Пукалски– травматолог, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”
Д-р Иван Стайков –УНГ, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“,
Д-р Габриела Минова – уролог, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”
Д-р Манол Антонов – гинеколог, УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”
Доц. д-р Незабравка Чилингирова– детски кардиолог, УМБАЛ „Св. Екатерина“
д-р Людмила Найденова – офталмолог, МЦ „Н. И. Пирогов”
д-р Маргарита Банова – образна диагностика
д-р Румен Танев – детски хирург
Екипът на Програма „Детско здраве“ благодари на д-р Васислав Петров и екипа на МБАЛ „д-р Иван Селимински“-гр. Сливен за организацията.
Предишна ЛАУРЕАТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО НЕМСКИ ЕЗИК
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕПОРЪЧВА МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУС

Областният управител Чавдар Божурски  препоръчва на управителите на магазини за хранителни стоки да определят период от време, през който приоритетно да бъдат обслужвани възрастните клиенти с оглед на уязвимото им здравословно

Новини Сливен

1136 АТАНАСОВЦИ ЧЕРПЯТ ЗА ИМЕН ДЕН ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

Днес е Атанасовден. Народът вярва, че от този ден зимата си отива и прави път на пролетта. 1136 са мъжете с името Атанас с постоянен адрес в община Сливен. От

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Поради постъпили обаждания в РУ-Сливен за опити за телефонни измами предупреждаваме гражданите да се  свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да очакват евентуално обаждане