317 ДЕЦА И МЛАДЕЖИ СЕ ЗАПИСАХА ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ ТРЕНИРОВКИ ПО ПЛУВАНЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ
20.02.2024 2208 Прегледи

317 ДЕЦА И МЛАДЕЖИ СЕ ЗАПИСАХА ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ ТРЕНИРОВКИ ПО ПЛУВАНЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Безплатните тренировки по плуване за начинаещи във водния спорт деца и младежи започнаха, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. На 19 февруари първата група от 30-ина ученици бе посрещната в общинския покрит плувен басейн. Лицензирани треньори проведоха едночасови занимания с първокласници от ОУ „Д-р Иван Селимински“ и ОУ „Елисавета Багряна“. Малчуганите се забавляваха в безопасна и комфортна среда.

Както вече ви информирахме, инициативата за популяризиране на плуването като здравословен начин на живот и полезно оползотворяване на свободното време се осъществява от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Сливен. Превантивната програма е насочена към деца и младежи, които не са обучени да плуват или биха искали да подобрят уменията си. Безплатните тренировки се финансират от Комисията. Децата и младежите заплащат единствено таксата за вход.

Предоставената възможност предизвика голям интерес. Записаха се 317 деца и младежи от 1 до 10 клас от почти всички училища в града. Тренировките ще се провеждат всеки работен ден от 16 до 17 часа по график до 29 май включително. Всеки път треньорите ще работят с група от над 30 ученици. Това означава, че всяко записано дете ще може да се обучава минимум 2 пъти месечно. „Изключително сме удовлетворени, че толкова родители и деца подкрепиха програмата. Имаше наплив от желаещи и графикът за тренировките бе направен така, че да включим всички. Работим за увеличаване на кратността на тренировките и за включване на по – голям брой деца“, коментира зам. кметът Пепа Чиликова, която е председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Предишна ПРИКЛЮЧИХА СРЕЩИТЕ ПО БАДМИНТОН И ХАНДБАЛ ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023/2024 Г. - ОБЩИНСКИ ЕТАП
Следваща МАЛЬОВИЦА С ОТЛИЧНИ ОТЗИВИ И НОВИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СМЯНА НА КАРАУЛА“ В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен има смаяна на караула, научи Sliveninfo. Новите лекари там са д-р Димитър Гривов и д-р Яница Димитрова, които иначе работят

Новини Сливен

ОДОБРЕНИ СА ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЗЕМИ ПО ПАРАГРАФ 4 В СЕДЕМ СЛИВЕНСКИ СЕЛА

Със заповеди на областния управител Чавдар Божурски са одобрени плановете на новообразуваните имоти за земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи за землищата на

Новини Сливен

Д-Р ПЕТКАНСКА УДАРИ ДЕСЕТКАТА СЪС СВОИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО

Социалистката д-р Събина Петканска се оказа с пророчески дарби в политиката. На 11 април тази година Sliveninfo публикува нейните рецепти за правителство. Които се сбъднаха изцяло, включително и като последователност.