30 МЕСЕЦА СЛЕД ПЪРВИЯ ПРОТЕСТ ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЪБИРА ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРОБЛЕМА С ВЪЗДУХА НА НОВА ЗАГОРА

30 МЕСЕЦА СЛЕД ПЪРВИЯ ПРОТЕСТ ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЪБИРА ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРОБЛЕМА С ВЪЗДУХА НА НОВА ЗАГОРА

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свиква от 10 часа днес работна среща с представители на РИОСВ – Стара Загора, РЗИ – Сливен, ОДБХ – Сливен и кмета на Нова Загора. На срещата ще се обсъдят предприетите мерки и предстоящите дейности за решаване на проблема със замърсяването на въздуха в град Нова Загора.

Областният управител Чавдар Божурски предприема тази стъпка след постъпило писмо от Инициативен комитет „Нова Загора иска да диша“.

„Това не е първото писмо, което изпратихме до областния управител, а първият ни протест беше преди близо 3 години“, заяви пред Sliveninfo Кремена Петрова, председател на комитета. Преди два месеца тя постави проблема за чистотата на въздуха в Нова Загора в европарламента. Очаква се експерти от Европейската комисия да пристигнат в Нова Загора и да установят фактите на място.

Предишна СМЕНИХА ШЕФА НА ДАНС - СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА С ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИТЕЖАНИЕ И УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ СА УСТАНОВИЛИ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ В СЛИВЕН И ТВЪРДИЦА

При осъществяване на патрулна дейност в град Сливен, днес,  малко след полунощ, е извършена проверка на 18-годишния Н.Т. от град Сливен. В него е намерено и иззето кристалообразно вещество, което

Новини Сливен

КЪЩА ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

На   18 януари, около 12,00 часа, е възникнал пожар в къща, намираща се в местността „Мацулка“  край град Сливен.  Съобщението е получено в 12,06 часа, произшествието е ликвидирано в 13,00

Новини Сливен

ДВАМА ЛЕКО РАНЕНИ ПРИ ИНЦИДЕНТ С ПЪТНИЧЕСКИ АВТОБУС В СЛИВЕН

Двама души бяха леко ранени при инцидент с автобус, пълен с пасажери в Сливен. Двамата ранени пътници бяха откарани в областната болница окървавени, споделиха пред  Sliveninfo очевидци на случилото се.