3 В 1 ЗА НАЙ-МЛАДАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН
декември 5, 2019 10480 Прегледи

3 В 1 ЗА НАЙ-МЛАДАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН

Преди 4 дни тази красавица навърши 25 години. Преди 3 дни се дипломира като лекар. Преди 2 дни пък бе първият работен ден за д-р Радена Ичеренска. Днес най-младата лекарка в Сливен е част от практиката на известния личен лекар д-р Илко Тодоров. Тандемът може да бъде открит още в първия кабинет на първия етаж в ДКЦ – 1.

„Животът понякога си прави такива шеги – да имаш висока амплитуда на емоциите за сравнително кратко време. Хубавото е, че емоциите са положителни, а и аз вече ги преодолях и навлизам в нормален ритъм за един общопрактикуващ лекар“, сподели д-р Ичеренска. Която предпочете да се върне в родния Сливен, за да практикува при д-р Илко Тодоров.

„Него го познавам от много малка, защото ми е личен лекар и когато ми предложи да работя тук, приех с готовност и желание“, казва младата лекарка.

Д-р Ичеренска е завършила английски с испански в Езикова гимназия „Захарий Стоянов“. Желанието да се посвети на медицината приема за решение в 11 клас.

„Гледах филм за липсата на лекари в отдалечени села в Родопите и тогава поисках да стана лекар в планината. Сега съм щастлива, че се върнах в родния Сливен, където е моето семейство и част от приятелите ми“, казва тя.

От абсолвентите по медицина на Тракийския университет има 10 души от Сливен.

„Поне 5 искат като мен да се върнат. Хубавото е, че държавата чрез Областната болница вече даде списък със специалности, има доста места и възможности за развитие, ако човек има желание“, споделя лекарката. Тя не крие, че част от пациентите на д-р Тодоров са силно изненадани от нейната поява в кабинета. Някои предпочитат да почакат лекаря, когото познават от години, но по-голямата част и се доверяват.

Д-р Ичеренска сега трупа практика, по-късно ще започне да дава и дежурства в МЦ „Миркович“. Ако специализира „Обща медицина“, един ден може да има своя лекарска практика.

„Благодарна съм на д-р Тодоров за шанса, който ми дава и мисля, че ще бъдем добър екип. Започвам да разбирам, че написаното в книгите не винаги се препокрива изцяло с практиката, а 2 и 2 в медицината не винаги прави 4“, заявява усмихнатата лекарка. Всъщност усмивката на д-р Ичеренска със сигурност ще лекува половината от болестите на нейните пациенти. Тя успокоява и отпуска дори и най – напрегнатия болен.

Д-р Ичеренсска няма хоби. Обича разходките в парка, обикновено ги прави с малка компания, в която има добри събеседници. Няма и спомен да се ядосвала.

„Надявам се така да продължи и моята практика като лекар“, споделя тя.

 

Георги Мангинов

Предишна СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ ПИТА РЕПОРТЕРКА С КАКВО БЕЛЬО Е ДОШЛА НА РАБОТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 14. 03. 2018 г. (сряда) до 15.00 ч. е прекъснато водоподаването в част от кв. „Клуцохор“

Новини Сливен

30 ГОДИНИ ОТ СПЕЧЕЛВАНЕТО НА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ ОТ ОТБОРА НА СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОТБЕЛЯЗАНИ НА 19 СЕПТЕМВРИ

30 години от спечелването на Купата на България по футбол от отбора на Сливен ще бъдат отбелязани на 19 септември от 17 часа на стадион „Хаджи Димитър“. На събитието са

Новини Сливен

ИНЖ. КАЛИН МИНЧЕВ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ДАМИ СЪС СТИХОТВОРЕНИЕ

Инженер Калин Минчев от общинска администрация написа стихотворение по повод Международния ден на жената. Честит празник, дами!   БЛАЖЕНСТВО Кой крила ни дава душата да лети, В пронизващи чувства всичко