3 В 1 ЗА НАЙ-МЛАДАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН

3 В 1 ЗА НАЙ-МЛАДАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН

Преди 4 дни тази красавица навърши 25 години. Преди 3 дни се дипломира като лекар. Преди 2 дни пък бе първият работен ден за д-р Радена Ичеренска. Днес най-младата лекарка в Сливен е част от практиката на известния личен лекар д-р Илко Тодоров. Тандемът може да бъде открит още в първия кабинет на първия етаж в ДКЦ – 1.

„Животът понякога си прави такива шеги – да имаш висока амплитуда на емоциите за сравнително кратко време. Хубавото е, че емоциите са положителни, а и аз вече ги преодолях и навлизам в нормален ритъм за един общопрактикуващ лекар“, сподели д-р Ичеренска. Която предпочете да се върне в родния Сливен, за да практикува при д-р Илко Тодоров.

„Него го познавам от много малка, защото ми е личен лекар и когато ми предложи да работя тук, приех с готовност и желание“, казва младата лекарка.

Д-р Ичеренска е завършила английски с испански в Езикова гимназия „Захарий Стоянов“. Желанието да се посвети на медицината приема за решение в 11 клас.

„Гледах филм за липсата на лекари в отдалечени села в Родопите и тогава поисках да стана лекар в планината. Сега съм щастлива, че се върнах в родния Сливен, където е моето семейство и част от приятелите ми“, казва тя.

От абсолвентите по медицина на Тракийския университет има 10 души от Сливен.

„Поне 5 искат като мен да се върнат. Хубавото е, че държавата чрез Областната болница вече даде списък със специалности, има доста места и възможности за развитие, ако човек има желание“, споделя лекарката. Тя не крие, че част от пациентите на д-р Тодоров са силно изненадани от нейната поява в кабинета. Някои предпочитат да почакат лекаря, когото познават от години, но по-голямата част и се доверяват.

Д-р Ичеренска сега трупа практика, по-късно ще започне да дава и дежурства в МЦ „Миркович“. Ако специализира „Обща медицина“, един ден може да има своя лекарска практика.

„Благодарна съм на д-р Тодоров за шанса, който ми дава и мисля, че ще бъдем добър екип. Започвам да разбирам, че написаното в книгите не винаги се препокрива изцяло с практиката, а 2 и 2 в медицината не винаги прави 4“, заявява усмихнатата лекарка. Всъщност усмивката на д-р Ичеренска със сигурност ще лекува половината от болестите на нейните пациенти. Тя успокоява и отпуска дори и най – напрегнатия болен.

Д-р Ичеренсска няма хоби. Обича разходките в парка, обикновено ги прави с малка компания, в която има добри събеседници. Няма и спомен да се ядосвала.

„Надявам се така да продължи и моята практика като лекар“, споделя тя.

 

Георги Мангинов

Предишна СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ ПИТА РЕПОРТЕРКА С КАКВО БЕЛЬО Е ДОШЛА НА РАБОТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА 22 МАРТ – ПЪРВА ПРОЛЕТ

На 22 март полицейски служители ще спират достъпа на граждани с МПС и ППС към района на долна лифтена станция в град Сливен През последните години се забелязва трайна тенденция,

Новини Сливен

3х3 БАСКЕТБОЛ ПО СЛУЧАЙ 20 ГОДИНИ РОТАРИ КЛУБ – СЛИВЕН

Организацията по подготвяния първи по рода си турнир 3х3 баскетбол в гр. Сливен върви с пълна сила. На 20.04 пред сградата на Община Сливен, ще бъдат монтирани 3 бр. иновативни

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЕЗОПАСЯВА ФАТАЛНАТА СПИРКА С КОЛЧЕТА

Преди всичко искам да изразя съболезнования на близките на починалия човек при инцидента на спирката в неделя вечерта. До преди месец този път беше републикански, а отскоро е прехвърлен на