292 ДУШИ СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 14, 2022 454 Прегледи

292 ДУШИ СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 в област Сливен към момента са 292, съобщиха от Обалстния кризисен щаб. Повечето  – 155 души, са жители на град Сливен.

От общия брой на болните, 207 лица са диагностицирани през изминалата седмица. Сред тях 15 души са повторно заразени.

Сред пациентите има двама лекари, 5 медицински сестри, 21 ученици и 10 учители и служители от персонала в детски и учебни заведения в областта.

Под карантина са 674 лица, като 30% са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдение на личните лекари.

През периода са излекувани 198 души.

За съжаление, петима болни с придружаавщи заболявания на възраст от 42 до 84 години, изгубиха битката с коронавируса. Двама от починалите са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

248 дози ваксини са приложени в предходната седмица, като повечето от тях са втори или бустерни дози. Лицата със завършен имунизационен статус в областта са 44 491.

Сливенска област е в зелената зона на националната карта, средната заболеваемост е 218, 57 души на 100 000 лица от населението.

 

Предишна ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕТО НА ЛИЦА ОТ УКРАЙНА, ТЪРСЕЩИ ВРЕМЕННА ЗАКРИЛА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНИТЕ, ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОМОГНАТ НА БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА ПЛАЩА 100 000 ЛЕВА НА ОПРАВДАНИТЕ ЗА КРАДЕНИТЕ ТАНКОВЕ „МАЙБАХ“

Прокуратурата е осъдена да плати общо 100 000 лева обезщетения на двама от оправданите по делото за кражба на танкове „Майбах“. Проверка на „Лекс“ показа, че след като процесът за танковете приключи

Новини Сливен

МЕРЦЕДЕС ГОРЯ В СЕЛО ЕЗЕРО, А ГАЗОВА БУТИЛКА ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КЪЩА

Техническа неизправност е довела до запалване на лек автомобил „Мерцедес“ в село Езеро. Сигналът е получен в 10,22 часа на 9 юни. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова

Новини Сливен

ЗАПОЧВАТ НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА“

Българската агенция за инвестиции организира за 12-ти път годишните награди „Инвеститор на годината” – съобщава изп.директор на агенцията Стамен Янев в писмо до областния управител Чавдар Божурски. Целта на конкурса