292 ДУШИ СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 14, 2022 292 Прегледи

292 ДУШИ СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 в област Сливен към момента са 292, съобщиха от Обалстния кризисен щаб. Повечето  – 155 души, са жители на град Сливен.

От общия брой на болните, 207 лица са диагностицирани през изминалата седмица. Сред тях 15 души са повторно заразени.

Сред пациентите има двама лекари, 5 медицински сестри, 21 ученици и 10 учители и служители от персонала в детски и учебни заведения в областта.

Под карантина са 674 лица, като 30% са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдение на личните лекари.

През периода са излекувани 198 души.

За съжаление, петима болни с придружаавщи заболявания на възраст от 42 до 84 години, изгубиха битката с коронавируса. Двама от починалите са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

248 дози ваксини са приложени в предходната седмица, като повечето от тях са втори или бустерни дози. Лицата със завършен имунизационен статус в областта са 44 491.

Сливенска област е в зелената зона на националната карта, средната заболеваемост е 218, 57 души на 100 000 лица от населението.

 

Предишна ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕТО НА ЛИЦА ОТ УКРАЙНА, ТЪРСЕЩИ ВРЕМЕННА ЗАКРИЛА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНИТЕ, ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОМОГНАТ НА БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДАРИ НА ДЕЦА ОТ СЛИВЕН СПЕКТАКЪЛ НА ДЪРЖАВНИЯ КУКЛЕН ТЕАТЪР

Областният управител Чавдар Божурски подари на деца от Сливен шоу-спектакъл на Държавния куклен театър. На 15 декември деца от Помощното училище „Д-р Вл.Шуманов”, Дневния център „Св.Стилиян Детепазител” и Ресурсния център

Новини Сливен

ПЕТО УЧИЛИЩЕ В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

На 8. май 2021 г.  в Сливен ще се проведе националния кръг на XIV Национална олимпиада по гражданско образование. Домакин на престижното събитие е СУ „П. К. Яворов“ – гр.

Новини Сливен

ПРИ ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ПРЕМИНАВАТ ОБУЧЕНИЯТА НА ЦЕНТЪРА ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ КЪМ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

На 14 ноември се проведе второто обучение за бъдещи майки, организирано от  Здравно консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”- Сливен. Лекцията на тема „Първи