28 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН С НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ОГНЕБОРЦИТЕ-14 СЕПТЕМВРИ

28 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН С НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ОГНЕБОРЦИТЕ-14 СЕПТЕМВРИ

Ден на отворените врати, открита телефонна линия, дарителска кампания и демонстрации на възможностите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен са само част от дейностите по отбелязване на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН към Министерство на вътрешните работи-14 септември. В Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 13 до 19 септември, са планирани  редица събития, целящи популяризиране  на професията и дейността на пожарникарите, както и повишаване информираността на населението по отношение осигуряването на пожарната безопасност и защита при инциденти,бедствия и аварии.

На 13 септември в детска градина „Слънчице“ в град Нова Загора се проведе демонстрация от служители на районната служба ПБЗН в града, на техническите възможности на дежурните екипи като се наблегна на практическите умения за боравене с пожарогасител и други техники за овладяване на пожари. До края на седмицата ще се проведат подобни  демонстрации в детски заведения в Сливен, Котел и Твърдица.  Планирани са мероприятия по отношение обществените ползи от доброволчеството, неговите идеи и ценности-  уважение на другия, отговорност, социалност и съпричастност и навременна взаимопомощ.

От 13 до 17 септември в районните служби ПБЗН са открити телефонни линии за граждани. От 09,30 до 12,00 часа всеки, който има въпроси, касаещи дейността на ПБЗН, може да се свърже с дежурен служител на телефони- 044 662 554-Сливен, 0457 62 640 – Нова Загора, 0453 42 445-Котел и 0454 42 404- Твърдица.

При спазване на противоепидемичните мерки в районните служби ПБЗН се проверждат Дни на отворените врати с демонстрация на възможностите на службите за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за по­жарна безопасност и защита при пожари и бедствия, правила за пожарна безопасност, работа с противопожарни уреди- от 09,30 до 17 часа в дните 13-17 септември РСПБЗН-Сливен, 15-16 септември РСПБЗН-Нова Загора,  13-19 септември РСПБЗН-Котел и 13-16 септември РСПБЗН-Твърдица.

По случай професионалния празник на служителите от ГДПБЗН– 14 септември, 28-служители на Регионалната дирекция в Сливен са  наградени  за постигнати резултати и проявен висок професионализъм. Трима са удостоени с награди „ПОЧЕНЕТ ЗНАК” и „ПОЧЕТЕН МЕДЕЛ” от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 16 служители са получили „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от ръководството на Главната дирекция ПБЗН и 9 са наградени от комисар Владимир Демирев директор на РДПБЗН-Сливен.

Събрани са средства в  дарителска кампания сред служителите на ГДПБЗН-МВР за подпомагане децата на загинали и пострадали пожарникари при изпълнение на служебния си дълг.

Банкова сметка на кампанията

IBAN: BG 48 BNBG 9661 3100 1573 01

БНБ-ЦУ, ул.“Ал.Батенберг“1

BIC: BNBGBGSD

ГДПБЗН-МВР

Предишна ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ПОКЛОН ПРЕД ПРОФЕСИОНАЛИЗМА И ВСЕОТДАЙНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
Следваща КРАСИВА ЛЕКАРКА Е НОВАТА НАДЕЖДА НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

40 ЛИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПОД ДОМАШНА КАРАНТИНА ЗА КОРОНАВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ

40 лица в Сливен и областта са под домашна карантина и медицинско наблюдение за коронавирусна инфекция, съобщиха от областната администрация. Данните са на РЗИ – Сливен, за периода от 2

Новини Сливен

9 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID -19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От изследваните през изминалото денонощие 2640 проби 93 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас –

Новини Сливен

ЯНИЦА ПЕТКОВА ОТ СЛИВЕН ГРАБНА СРЕБРО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В ПРАГА

15-годишната Яница Петкова взе сребро от Европейското първенство по самбо до 18 г, което се провежда в Прага. Състезателката на СК „Биоком“ Сливен и ученичка в спортно училище „Димитър Рохов“