28-ГОДИШНА РОДИЛКА ИЗДЪХНА В СЛИВЕН, БЛИЗНАЧЕТАТА Й ЖИВЯХА САМО НЯКОЛКО ЧАСА

28-ГОДИШНА РОДИЛКА ИЗДЪХНА В СЛИВЕН, БЛИЗНАЧЕТАТА Й ЖИВЯХА САМО НЯКОЛКО ЧАСА

28-годишна родилка е сред жертвите на Covid-19 в Сливен за периода от 11 до 17 октомври, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Младата жена е била бременна с близнаци в началото на шестия месец. Няма данни родилката да е имала придружаващи заболявания. Бебетата са били изродени, но въпреки усилията на лекарите, поради твърде преждевременното им раждане и те са починали, съобщи пред Dir.bg директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, като опроверга първоначалните информации, че новородените са оцелели и са в добро състояние.

По думите му, първоначално бременната дошла в болницата с типичните за коронавирусна инфекция оплаквания, но подписала декларация, че отказва хоспитализация и се прибрала в дома си в сливенското село Градец. Същата вечер обаче състоянието й се влошило и жената отново се върнала в сливенската болница. Настанена е за лечение в реанимацията, като се наложило да бъде интубирана.

Едно от бебетата й, които са се родили с тегло от около 500 грама, е починало 12 часа след раждането, а другото 6 часа след това.

Област Сливен е в тъмночервената зона, като заболеваемостта достигна 575,18 души на 100 000 лица от населението при средна стойност за страната от 500, 60 души. Анализът на здравните власти е, че е налице тенденция за увеличение на болните, но с по-бавни темпове, за разлика от други райони в страната. В резултат на влезлите в сила временни противоепидемични мерки в областта се отчита намаляване на заболелите в сферата на образованието.

Към момента 1 280 души са болни в Сливенска област, като 925 от тях са в община Сливен – в самия град са 722 души. Случаи на заболяването са регистрирани в по-голямата част от населените места.

В началото на октомври 29-годишна бременна жена от Пловдив почина след тежък COVID, а лекарите не успяха да спасят и неродените й близначета.

 

dnes.dir.bg

Предишна 543 СА НОВИТЕ БОЛНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИН АВСТРИЕЦ ОТ СЛИВЕН ПОБЕДИ В ПРЕСТИЖЕН ТУРНИР ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Австриецът Дейвид Фишер /Виена/, който живее и тренира в Сливен, спечели четвъртото издание на мемориал “Милен Добрев”. Турнирът по вдигане на тежести се проведе в Пловдив и е в памет

Новини Сливен

54 ЧИТАЛИЩА В ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧАВАТ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ ЗА 2021 Г.

54 читалища в община Сливен ще получат държавна субсидия за 2021 г. Това стана ясно след провелата се среща в зала „Май“ на представители на културните средища и  Комисията за

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕЖДА ЗАСЕДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА СЕКРЕТАРИТЕ НА ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ

Община Сливен е домакин на Разширено заседание на Управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в България. Това е първото заседание на Валя Радева като председател на Асоциацията,