27 483 ДУШИ СА СЪС ЗАВЪРШЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН СТАТУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
14.10.2021 469 Прегледи

27 483 ДУШИ СА СЪС ЗАВЪРШЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН СТАТУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Близо 52 000 дози ваксини  са приложени в област Сливен от началото на кампанията, като 169 дози са поставени през последното денонощие.   Лицата със завършен имунизационен статус са 27 483 или около 15 процента от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Разкритите в Сливен и Нова Загора имунизационни пунктове продължават работата си по график, включително и през почивните дни за удобство на гражданите. Има възможност за избор на ваксина.

През последното денонощие с COVID-19 са диагностицирани 85 души. Сред тях са петима ученици и учител от начален етап, от различни учебни заведения.  Ще бъдат карантинирани два класа, тъй като само учителят и един от заболелите ученици са били в присъствена форма на обучение.  Положителен резултат за заболяването е отчетен и при служител от помощния персонал в детска градина.  Не е имал контакти в градината, тъй като през последните дни е отсъствал от работа.  Здравните власти в Сливен отбелязват, че след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки в образователните институции в областта  има тенденция на спад в броя на заболелите ученици, педагогически и непедагогически персонал.

Останалите новозаболели са предимно от семейни огнища. Няма регистрирани огнища на работното място.

Излекувани през последното денонощие са 66 души.

Починаха трима неваксинирани пациенти, с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 43 до 91 години. Щабът изказва съболезнования на близките.

В момента 230 болни са хоспитализирани, COVID-отделенията са заети в пълен капацитет. 2 250 души са под карантина като болни, които провеждат лечението си в домашна изолация,  или като контактни на вече заразени лица. Средната за Сливенска област заболеваемост достигна 568 души на 100 000 лица от населението.

Областният щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на заболяването. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, избягването на масови събирания и струпвания от хора доказано намалява риска от инфектиране.

 

Предишна КАКЪВ Е НАПРЕДЪКЪТ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ НА „ВИК-СЛИВЕН“?
Следваща ЖЕНА Е ОТКРИТА ОБЕСЕНА В ДОМА СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДГС – ТИЧА ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ДЕЦАТА ОБИЧАТ ГОРАТА“ ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА 2023 Г.

Държавно горско стопанство – Тича, териториално поделение на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, обявява конкурс за рисунка на тема „Децата обичат гората“. Поводът е тазгодишното честване на „Седмицата на гората

Новини Сливен

РАБОТНА СРЕЩА С ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

На 13 септември 2023 г., от 10:00 часа, в залата на ПГТО „Д. Желязков“ – Сливен се проведе работна среща за началото на учебната 2023-2024 година организирана от д-р Кристиана

Новини Сливен

ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ СЪБРА ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

След първото си издание през 2019 г., Областният фолклорен фестивал „Смело сърце“, се завръща през тази година. Второто издание се организира от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Тополчане,