248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
август 30, 2021 783 Прегледи

248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През изминалата седмица са дианостицирани 248 нови болни с COVID-19 при 122-ма души в предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, санитар и трима пациенти под 18-годишна възраст.

Заразените са предимно лица, прибиращи се от почивка, и такива, които са инфектирани в семейни огнища. До момента няма регистрирано огнище на работното място.

Увеличеният брой на заболелите в периода от 23 до 29 септември увеличи индекса на заболеваемост в областта от 122 на 215 души на 100 000 души население. Област Сливен вече достига средната заболеваемост за страната.

През периода са излекувани 61 пациенти.

За съжаление, починаха 10 болни с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст между 41 и 87 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През изминалата седмица са поставени 1 688 дози ваксини. От началото на кампанията в областта досега са приложени 44 376 дози ваксини. Имунизирането продължава при общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора.

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорно поведение и спазване на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски в закрити площи,  дистанция, редовна дезинфекция.

Предишна БИВШИЯТ РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ХРИСТО ХРИСТОВ Е КЛАСИРАН ЗА ОБВИНИТЕЛ В ПЛЕВЕН
Следваща МИЛЕНА ЧОЛАКОВА НАПУСКА ПОСТА НАЧАЛНИК НА ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОРЕДЕН ВАНДАЛСКИ АКТ НА СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ В СЛИВЕН, КАМЕРИ ЗАСНЕХА ИЗВЪРШИТЕЛЯ

Вандалска проява на спортната площадка в кв. „Република“ беше установена от запис на видеокамерите в Центъра за наблюдение към Община Сливен, съобщи управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ Петко Чолаков.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Отиват индианците при шамана и го питат: – Тежка ли ще е зимата да знаем колко дърва да събираме? – Кучетата ще умират от студ – отговорил им шаманът. След

Новини Сливен

ГРОЗДОПРОИЗВОДИТЕЛЯТ ГЕОРГИ ПЕНКОВ ЗАРЯЗА В КОМПАНИЯТА НА ИЗВЕСТНИ СЛИВНАЛИИ

Един от най-големите производители на грозде в Сливенско – агробизнесменът Георги Пенков заряза своите лозя след тържествен водосвет под проливния дъжд. Това се случи край село Николаево, където Пенков има