248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
август 30, 2021 568 Прегледи

248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През изминалата седмица са дианостицирани 248 нови болни с COVID-19 при 122-ма души в предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, санитар и трима пациенти под 18-годишна възраст.

Заразените са предимно лица, прибиращи се от почивка, и такива, които са инфектирани в семейни огнища. До момента няма регистрирано огнище на работното място.

Увеличеният брой на заболелите в периода от 23 до 29 септември увеличи индекса на заболеваемост в областта от 122 на 215 души на 100 000 души население. Област Сливен вече достига средната заболеваемост за страната.

През периода са излекувани 61 пациенти.

За съжаление, починаха 10 болни с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст между 41 и 87 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През изминалата седмица са поставени 1 688 дози ваксини. От началото на кампанията в областта досега са приложени 44 376 дози ваксини. Имунизирането продължава при общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора.

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорно поведение и спазване на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски в закрити площи,  дистанция, редовна дезинфекция.

Предишна БИВШИЯТ РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ХРИСТО ХРИСТОВ Е КЛАСИРАН ЗА ОБВИНИТЕЛ В ПЛЕВЕН
Следваща МИЛЕНА ЧОЛАКОВА НАПУСКА ПОСТА НАЧАЛНИК НА ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: 237 ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ ОРГАНИЗИРАН ПРИЕМ НА СЕКТОР БДС ЗА СЕДМИЦА

От началото на седмицата мобилни екипи на сектор „БДС“ към ОДМВР-Сливен са извършили „организиран прием“ с биометрична станция по искане на кметовете на селата Бяла, Новачево, Мечкарево и Гавраилово и 

Новини Сливен

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА ЩЕ ПЕЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Йорданка Христова, една от най-популярните и обичани естрадни певици в България, идва в Сливен през октомври. Тя ще пее за празника на града – Димитровден, научи Sliveninfo. За доброто настроение

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ТЪРСИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ЕМИШ ВАЛЕВА АНГЕЛОВА НА 28 ГОДИНИ ОТ СЕЛО НОВАЧЕВО

Емиш Валева Ангелова  е напуснала дома си в село Новачево  на 18.10.2021г. и оттогава е в неизвестност. По молба на близките й РУ-Сливен търси информация за местонахождението на Емиш Ангелова.