248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
август 30, 2021 489 Прегледи

248 НОВИ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През изминалата седмица са дианостицирани 248 нови болни с COVID-19 при 122-ма души в предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, санитар и трима пациенти под 18-годишна възраст.

Заразените са предимно лица, прибиращи се от почивка, и такива, които са инфектирани в семейни огнища. До момента няма регистрирано огнище на работното място.

Увеличеният брой на заболелите в периода от 23 до 29 септември увеличи индекса на заболеваемост в областта от 122 на 215 души на 100 000 души население. Област Сливен вече достига средната заболеваемост за страната.

През периода са излекувани 61 пациенти.

За съжаление, починаха 10 болни с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст между 41 и 87 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През изминалата седмица са поставени 1 688 дози ваксини. От началото на кампанията в областта досега са приложени 44 376 дози ваксини. Имунизирането продължава при общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора.

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорно поведение и спазване на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски в закрити площи,  дистанция, редовна дезинфекция.

Предишна БИВШИЯТ РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ХРИСТО ХРИСТОВ Е КЛАСИРАН ЗА ОБВИНИТЕЛ В ПЛЕВЕН
Следваща МИЛЕНА ЧОЛАКОВА НАПУСКА ПОСТА НАЧАЛНИК НА ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ МЕСЕЦ НАСАМ ИМА ЛЕК СПАД В НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА СЕДМИЦА

За първи път от един месец насам се отчита известно намаление на заболеваемостта на територията на община Сливен, съобщи кметът Стефан Радев. Справката за последната седмица от 22 до 28

Новини Сливен

ИМЕНИЦИТЕ НА ЙОРДАНОВДЕН

1662 са мъжете, които носят името Йордан в община Сливен. От тях 1106 са с постоянен адрес в град Сливен. 971 дами са с името Йорданка, от тях с постоянен

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ЗА ЗЕЛЕН И ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВЕН ГРАД

Целта на ръководството на Община Сливен е да развива града като зелен и енергийно ефективен. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев, който днес посочи пред журналисти, че