23 ТОНА СА СЪБРАНИТЕ ОТПАДЪЦИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ В ОБЩИНА КОТЕЛ

23 ТОНА СА СЪБРАНИТЕ ОТПАДЪЦИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ В ОБЩИНА КОТЕЛ

Община Котел се включи и в десетото издание на националната кампанията на БТВ Медиа Груп – „Да изчистим България заедно“. Тя преминава под мотото: „Подай ръка на природата“ и вече 10 години напомня колко е важно да сме отговорни към заобикалящия ни свят.

В населените места от общината, участие в чистенето взеха близо 150 доброволци, сред които най-активни бяха представителите от Общината, учениците от 4 „А“ клас на ОУ „Кап. Петър Пармаков“, с. Градец и служителите в кметствата от котленско. Чистеха се улици, паркове, районите около водоемите и други достъпни замърсени места.
Служителите от общинска администрация Котел и тези от структурните ѝ ведомства почистваха детски площадки, районите около училищата, автогарата, парк „Изворите“ и други.

По данни постъпили в Община Котел до момента, събраните отпадъци в кампанията „Да изчистим България заедно“ са 23 тона за цялата община.

Сред най-често срещаните боклуци, на които доброволците се натъкнаха, бяха пластмасови, найлонови и стиропорени изделия, кенчета от безалкохолни и енергийни напитки, изхвърлени храни, памперси и счупени детски играчки. По ул. „Бърдучкова“ общинските служители попаднаха на две костенурки скрити сред уличните отпадъци.

Община Котел напомня на всички доброволци, които ще продължат да чистят в днешния ден, да поставят пълните си чували до контейнерите за битови отпадъци, за да се извозват своевременно.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ ИМА ВАЖНА РОЛЯ ЗА ОПАЗВАНЕ ЧИСТОТАТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

39 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1733 са новите случаи на коронавирусна инфекция. Направени са 12 066 теста, от които 6331 са PCR, а 5735 – бърз антигенен тест. Положителни са 14,3% от изследваните проби, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

Продължава ръстът на заболелите от коронавирус в община Сливен, показват данните за последната седмица, 10  – 16 януари. 566 е общият брой на новите случаи, за разлика от предходния период,

Новини Сливен

ПИСМО ДО МЕДИИТЕ ОТ УЧИТЕЛИТЕ В ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ – СЛИВЕН

Днес, 17 януари, кметът на Община Сливен Стефан Радев заедно със заместник-кмета Пепа Чиликова, началника на РУО-Сливен Бисерка Василева и експерти от РУО-Сливен посетиха ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и разговаряха с