23-МА НОВОЗАБОЛЕЛИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА
март 12, 2021 1050 Прегледи

23-МА НОВОЗАБОЛЕЛИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

112 души от общо 910 болни с COVID-19 жители на област Сливен са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар по дентална медицина, фелдшер, медицинска сестра, учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение и ученик. Сред новодиагностицираните са и 23-ма души от Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Регистрираният от 12 март епидемичен взрив в социалното заведение обхвана 47 положителни за заболяването от общо 95 души потребители и 7 служители от общо 51 души персонал. Заболелите бяха установени след проведени изследвания на всички домуващи и служители. Шестима потребители и един служител са хоспитализирани. Почина домуваща на 81 години, с коронавирусна инфекция и придружаващо заболяване. Лечението на болните потребители, които не са хоспитализирани, се осъществява на място, в COVID-сектор на отделен етаж.  Днес, 12 март, екип от специалисти от Военната болница ги е прегледал и консултирал.  Обслужването на болните се извършва от преболедувал или имунизиран персонал. От РЗИ са издадени предписания, които се изпълняват. Извършва се дезинфекция. Общината е осигурила допълнителни количества лични предпазни средства и дезинфектанти.

Към момента в област Сливен 182-ма болни са хоспитализирани, 728 провеждат лечението си под карантина в домашни условия, под наблюдението на личните лекари.  644 души от заболелите са жители на град Сливен. Вирусът е засегнал лица от 64 населени места в областта.

През последното денонощие са излекувани 48 души.

За съжаление, починаха петима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст 53, 55, 70, 71 и 83 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През последното денонощие са имунизирани 420 души. С тях общият брой на имунизирани жители на областта нарасна на 6 652 души, като 970 от тях са получили втора игла. Днес продължава ваксинирането с втора доза в имунизационните центрове, от общопрактикуващи лекари – на пациенти от листата им, както и на регистрираните желаещи в електронния ваксинационен портал в двата имунизационни центъра във Военна болница и РЗИ.

От 12 март са в сила допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Сливен, приети с решение на Областния кризисен щаб и последвала заповед на директора на РЗИ. Гражданите могат да се информират за мерките от сайта на областната администрация. По указания на областния управител Чавдар Божурски е възобновен засиленият ежедневен контрол от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. Основната цел на проверките, които извършват екипите, е да оказват съдействие на собствениците и на управителите на обекти с обществено предназначение за въвеждане на противоепидемичните изисквания и за осъществяването от тяхна страна на контрол за спазването им.

 

 

Предишна АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА В МЕЖДУНАРОДНА АНТОЛОГИЯ, ИЗДАДЕНА В АРЖЕНТИНА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ БЕ ГОСТ НА ОТЧЕТНОТО СЪБРАНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ЗАПАЛЕН ЛЕК АВТОМОБИЛ

Късо съединение е причинило пожар в лек автомобил „Сеат“. Произшествието е станало по време на движение на 26 август, около 20,47 часа, в село Николаево. Пожарът е ликвидирано от един

Новини Сливен

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН СТАРТИРА УСПЕШНО

Онлайн обучението на територията на област Сливен стартира успешно. 86 % от училищата се включиха в първия ден. В края на деня ще направим обобщение на резултата. Това заяви пред

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Уважаеми учители от област Сливен, За мен е чест да ви приветствам с вашия празник – Международния ден на учителя! От името на гражданите, на родителите и учениците от област