23-МА НОВОЗАБОЛЕЛИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА
март 12, 2021 647 Прегледи

23-МА НОВОЗАБОЛЕЛИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

112 души от общо 910 болни с COVID-19 жители на област Сливен са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар по дентална медицина, фелдшер, медицинска сестра, учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение и ученик. Сред новодиагностицираните са и 23-ма души от Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Регистрираният от 12 март епидемичен взрив в социалното заведение обхвана 47 положителни за заболяването от общо 95 души потребители и 7 служители от общо 51 души персонал. Заболелите бяха установени след проведени изследвания на всички домуващи и служители. Шестима потребители и един служител са хоспитализирани. Почина домуваща на 81 години, с коронавирусна инфекция и придружаващо заболяване. Лечението на болните потребители, които не са хоспитализирани, се осъществява на място, в COVID-сектор на отделен етаж.  Днес, 12 март, екип от специалисти от Военната болница ги е прегледал и консултирал.  Обслужването на болните се извършва от преболедувал или имунизиран персонал. От РЗИ са издадени предписания, които се изпълняват. Извършва се дезинфекция. Общината е осигурила допълнителни количества лични предпазни средства и дезинфектанти.

Към момента в област Сливен 182-ма болни са хоспитализирани, 728 провеждат лечението си под карантина в домашни условия, под наблюдението на личните лекари.  644 души от заболелите са жители на град Сливен. Вирусът е засегнал лица от 64 населени места в областта.

През последното денонощие са излекувани 48 души.

За съжаление, починаха петима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст 53, 55, 70, 71 и 83 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През последното денонощие са имунизирани 420 души. С тях общият брой на имунизирани жители на областта нарасна на 6 652 души, като 970 от тях са получили втора игла. Днес продължава ваксинирането с втора доза в имунизационните центрове, от общопрактикуващи лекари – на пациенти от листата им, както и на регистрираните желаещи в електронния ваксинационен портал в двата имунизационни центъра във Военна болница и РЗИ.

От 12 март са в сила допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Сливен, приети с решение на Областния кризисен щаб и последвала заповед на директора на РЗИ. Гражданите могат да се информират за мерките от сайта на областната администрация. По указания на областния управител Чавдар Божурски е възобновен засиленият ежедневен контрол от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. Основната цел на проверките, които извършват екипите, е да оказват съдействие на собствениците и на управителите на обекти с обществено предназначение за въвеждане на противоепидемичните изисквания и за осъществяването от тяхна страна на контрол за спазването им.

 

 

Предишна АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА В МЕЖДУНАРОДНА АНТОЛОГИЯ, ИЗДАДЕНА В АРЖЕНТИНА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ БЕ ГОСТ НА ОТЧЕТНОТО СЪБРАНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХИРУРГИЯ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН

Д-р Станимир Коларов е новият началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той заема мястото на д-р Ангел Ангелов, който се пенсионира. Д-р Коларов е специалист по хирургия с  квалификация

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ОТ ПОЖАР 1000 ДЕКАРА ЖИТО

  1000 декара с пшеница са спасели от пожарникари на Районната служба ПБЗН в град Нова Загора. На 17 юни, около 15,30 часа, е възникнал пожар в пшеничен блок, западно

Новини Сливен

496 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

496 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  43-ма от тях са диагностицирани през последното денонощие. Преобладаващата част – 37 души, са от община Сливен. Сред новозаболелите