208 УЧАСТНИЦИ ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В ПОРЕДНАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ НА 3 МАРТ
01.03.2024 785 Прегледи

208 УЧАСТНИЦИ ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В ПОРЕДНАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ НА 3 МАРТ

За 59-и път ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен. Традиционно, тя ще се проведе на 3 март – в чест на Националния празник на Република България.

В 11 ч. сливенският ученически спорт ще излезе по улиците на града, за да вземе участие в най-старото състезание на територията на общината.

208 лекоатлети ще преминат по състезателното трасе от 1230 м. То е  разделено на 8 поста и ще бъде пробягано от отбор, включващ по равен брой 4 момичета и момчета.

Записани са 26 отбора в трите възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки  8-10 клас и 11-12 клас.

Стартът ще бъде даден от булевард „Хаджи Димитър“ (пред Виенска сладкарница) и ще премине по булевард „Братя Миладинови“ – булевард „Цар Симеон“ – булевард „Цар Освободител“. След приключването на щафетата победителите ще бъдат наградени на площад „Цар Освободител“ пред общината от кмета на града Стефан Радев.

Община Сливен е осигурила индивидуални награди – спортна раница за всеки участник и кандидат, определен за резерва от училищен отбор, а за победителите от първо до трето място купи, медали  и поларени спортни якета.

Състезателното трасе ще бъде обезопасено и затворено за движение с цел безопасност на състезатели и публика.

Община Сливен апелира гражданите да избягват пресечките на посочените булеварди и да изберат алтернативни маршрути в посоченото време.

Предишна БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА: МОРАВИ, ЗЕЛЕНИ, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ
Следваща ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ ПОСРЕЩНА СТОТИЦИ ГОСТИ НА ПИЩНО ТЪРЖЕСТВО ЗА 1 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на аварийни ремонти на 23.07.2019 г. (вторник) до 16. 30 ч. е прекъснато водоподаването района на ул. „“Елисавета Багряна“ и

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТЕКСТИЛ И ОБЛЕКЛО В СЛИВЕН ПОКАЗАХА ОБИЧАИТЕ НА РОМСКАТА НОВА ГОДИНА ПРИ ПОСЕЩЕНИЕ В СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО

Сурвакари от Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в Сливен влязоха в Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по случай ромската Нова година – Василица. Това съобщават от

Новини Сливен

ЕДНА СМЕЛА НОВОЗАГОРКА РАЗКРИВА ЗАЩО Е В ЛИСТАТА НА „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“

Да бъда в листата на Изправи се! Мутри вън! за мен е предизвикателство и естествено продължение на непримиримостта ми към управлението на държавата ни в последните 10 години. Още през