20 ОТНЕТИ КНИЖКИ ОТ НАРУШИТЕЛИ ЗА СЕДМИЦА

20 ОТНЕТИ КНИЖКИ ОТ НАРУШИТЕЛИ ЗА СЕДМИЦА

От началото на тази седмица се провежда операция за контрол на скоростта по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. От  06,00 часа на 2 април до 06,00 часа на 3 април се проведе акция „24 часа скорост”. В ОДМВР-Сливен общо установените нарушения на скоростните режими от пътните полицаи с технически средства в рамките на  24 часа са 191. С камерата тип „Тринога” са заснела 138 нарушения през дена и 12 през нощта, 41 превишения са заснети със стационарни и мобилни камери. Установени са още 67 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Операцията за контрол на скоростта продължава. До края на седмицата остава завишено полицейското присъствие с технически средства, за установяване на нарушения на скоростните режими.  Извършват се проверки  по автомагистрала „Тракия”, главни, второстепенни и общински пътища. Денонощно ще се следи движението в града.

От 25  до 31 март  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел за една седмица  са проверили 1932 моторни превозни средства, и 2023 лица. Констатирани са 738  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 378 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 387 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 102 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 616 фиша. Актовете са 114.

Установени са 4 неправоспособни водачи. 3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като двама са с над 1,2 промила. 4 са управлявали МПС след употреба на наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 20.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 112 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

Освен за скорост ще се следи за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

Предишна ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "ЗЕМЕДЕЛИЕ, ГОРИ И ВОДНИ РЕСУРСИ" С ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА
Следваща ФИРМА "ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ" - СЛИВЕН УВЕЛИЧИ ПЕЧАЛБАТА СИ С 57%

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

БСП ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ ПРЕД ВиК-СЛИВЕН

БСП – Сливен проведе протестен митинг пред сградата на ВиК в областния център. Около 50 души се събраха малко след 11.30 часа. Автобус докара голяма част от протестиращите, повечето от

Новини Сливен 0 коментара

ОБРАХА ДОМА НА СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ

Ограбиха дома на депутата от БСП Таско Ерменков за втори път. Това съобщи самият той, цитиран от „Фокус“. Това е вторият обир, който ми се прави в същия апартамент. Първият

Новини Сливен 0 коментара

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЩЕ ПУСКАТ СИНИ БАЛОНИ НА ВТОРИЯ СИ ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Протест на медицинските сестри  ще се състои в Сливен на 21 март. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Надежда Маргенова, един от организаторите на събитието. Протестът е насрочен за

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 − 10 =