2 460  ДЕЦА ОТ НАЧАЛНИЯ ЕТАП ВЛЯЗОХА В КЛАСНИТЕ СТАИ, 110 ДОБРОВОЛЦИ ПОМАГАХА ПРИ ТЕСТУВАНЕТО

2 460 ДЕЦА ОТ НАЧАЛНИЯ ЕТАП ВЛЯЗОХА В КЛАСНИТЕ СТАИ, 110 ДОБРОВОЛЦИ ПОМАГАХА ПРИ ТЕСТУВАНЕТО

Започна присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас в област Сливен, съобщиха от областната администрация. По данни на РУО, в класните стаи са влезли 2 640 деца, в 187 паралелки, в 35 училища.  Три от училищата  – НУФИ „Филип Кутев“ в Котел, ОУ „Христо Ботев“ в Мокрен и СУ „Аргира Жечкова“ в женския затвор са започнали присъствено обучение още на 15 ноември, тъй като в техните сгради не са били разкривани избирателни секции.

Всички деца са тествани с щадящите бързи антигенни тестове. Тествани са също техните учители – 116 души, както и 110 души от непедагогическия персонал. Съдействие при тестуването на децата са оказали 120 доброволци – 96 родители, 13 медиатори и 11 медицински специалисти. При изследванията не са доказани болни с COVID-19.

На територията на област Сливен има 69 училища, като 55 от тях са с начален етап на обучение. В 20 училища продължава обучението от разстояние, в електронна среда, тъй като не е изпълнено изискванетоза съгласие на повече от 50 % от родителите.

В областния център Сливен присъствено обучение се провежда във всички училища с начален етап, като в повечето от тях в класните стаи са се върнали всички паралелки. Онлайн обучението продължава в ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Юрий Гагарин“.

Ако повече от половината родители попълнят декларации, присъствено обучение може да се въведе и в онези образователни институции, които все още са в онлайн режим.

От РУО и РЗИ напомнят, че, ако при бързите тестове на децата има положителен резултат, до 24 часа задължително следва да се направи уточняващо изследване в лаборатория, за да се отхвърли или потвърди първоначалния резултат.

 

Предишна МИКРОБУС УБИ ЖЕНА КРАЙ ЯМБОЛ
Следваща ИЗЛЕКУВАНИТЕ СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ С COVID-19

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАТВАРЯТ УЧАСТЪК ОТ БУЛ. „ЦАР СИМЕОН” ЗАРАДИ ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕИЗПРАВНОСТИ ОТ ЖП – МОСТА

Във връзка с отстраняване на опасни елементи на жп-моста над бул. „Цар Симеон“ на кръстовището с „Илинденско въстание“ /Стъкленото кръстовище/, за да се предотвратят инциденти. За целта участъкът ще бъде

Новини Сливен

357,16 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Заболеваемостта в област Сливен падна до 357,16 души на 100 000 лица от населението при 512,2 в началото на седмицата.  Занижение се отчита по този показател и в средната стойност за страната,

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ПОЧЕТЕ ГОЛЕМИЯ ГЕОРГИ ДАНЧЕВ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ НЕГОВОТО РОЖДЕНИЕ

Сливен ще отдаде почит на големия Георги Данчев на 15 март – денят, в който се е родил точно преди век. „Отдаването на почит към паметта и делото на моя