2 ПЪТИ ПО 20 ЛВ. + БУТИЛКА ВОДКА = ПРИСЪДА ЗА СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАЙ
юни 14, 2022 5436 Прегледи

2 ПЪТИ ПО 20 ЛВ. + БУТИЛКА ВОДКА = ПРИСЪДА ЗА СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАЙ

Сливенски полицай получи присъда за подкуп, съобщават от Окръжния съд в града под Сините камъни. Вече бившият полицейски инспектор е бил подкупен 2 пъти с по 20 лв. плюс една бутилка водка. Срещу това той си е затворил очите за организацията на сватби в ромския квартал „Надежда“. Сватбените тържества затваряли улици, което е в разрез с Наредбата за обществения ред, съобщиха запознати с делото пред Sliveninfo.

Междувременно полицаят е уволнен, а делото на първа инстанция приключи миналата седмица в Окръжен съд – Сливен. Ето какво съобщиха днес от съда:

Окръжен съд – Сливен постанови присъда по НОХД 432/2019 г., с която  призна подсъдимия М. П. Д., за виновен за това, че за периода от 15.05.2018 г. до 30.07.2018 г. в гр. С. при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – полицейски инспектор при РУ на МВР гр. С., приел дар, който не му се следва – пари и вещи, за да не извърши действия по служба – да не осъществи контрол по спазване на разпоредби от Наредба за обществения ред на територията на община С., който контрол му е вменен с разпоредба от цитираната Наредба, както и да не извърши действия по установяване на нарушения при провеждане на сватбени тържества и друго частно събитие, като подкупът е извършен от полицейски орган.

За извършеното престъпление, съдът на основание чл. 302 т. 1 б. „а“, вр. чл. 301 ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1, вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК наложи на подсъдимия наказание две години лишаване от свобода, глоба в размер на 1000 лв. и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от две години. На основание чл. 66 ал. 1 от НК, съдът отложи изпълнението на наложеното наказание две години лишаване от свобода за изпитателен срок от три години.

Съдът осъди подсъдимия да заплати в полза на държавата направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок, считано от датата на постановяването й.

Предишна АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В КОТЕЛ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНАТА Е В ПОСТОЯНЕН КОНТАКТ И Е ГОТОВА ДА СЪДЕЙСТВА НА "Вик-СЛИВЕН" ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ВОДНИЯ ПРОЕКТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ И ДАНЪЧНИ ЗАПЕЧАТАХА ДЕСЕТКИ АВТОМАТИ ЗА КАФЕ И ЗАКУСКИ НА ДВЕ СЛИВЕНСКИ ФИРМИ /обновена/

Акция на полицаи и данъчни  в Сливен завърши със запечатване на автомати за кафе и закуски, научи Sliveninfo. Автоматите са собственост на две сливенски фирми. Акцията е проведена в сряда.

Новини Сливен

МИКРОБУС СЕ БЛЪСНА В КОН, ШЕСТ ДУШИ СА РАНЕНИ

Шест души са ранени след като микробус, пълен с хора, се блъсна в кон. Инцидентът стана малко след 19 часа в петък на пътя Петолъчката – Котел на моста край

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ: ПРОВАЛЪТ НА ГЕРБ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ВЪВ ФАКТИ И ЦИФРИ

Най-честно и ясно е да говорим с факти и цифри. За Област Сливен те не са добри в последните 10 години и тази тенденция ще се засилва, ако гражданите не