19 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО ОТ РЕВНОСТ В СЛИВЕН

19 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО ОТ РЕВНОСТ В СЛИВЕН

31-годишният Орлин от Сливен, който преди година уби по особено жесток начин млад мъж, отива в затвора за 19 години. Убитият е бил приятел на бившата приятелка на Орлин, а убийството бе извършено с нов в кола на ул. „Великокняжевска“.

Sliveninfo ви предлага информацията от Окръжен съд – Сливен:

На 14.10.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда, с която призна подсъдимия О. А. П., на 31 г. за виновен в това, че на 29.10.2021 г., в гр. С., умишлено умъртвил Б. Д. И., като убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено, и  на основание чл.116 ал.1 т.6 предл.  3 и т.9, вр. чл. 115 вр. чл. 54 от НК му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от деветнадесет години, което да изтърпи при първоначален „Строг“ режим, като го призна за невиновен и го оправда по повдигнатото му обвинение по чл. 116 ал.1 т.6 предл. 2 вр. с чл. 115 от НК да е извършил деянието по особено мъчителен начин за убития.

Съдът приспадна времето, през което подсъдимият О. А. П е бил задържан, считано от 29.10.2021 г. до привеждане в изпълнение на наложеното с присъдата наказание.

Предвид постановената присъда, съдът намери, че следва да потвърди взетата спрямо подсъдимия О. А. П. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

Предишна ОПЕЛ ИЗГОРЯ ЗАРАДИ НЕБРЕЖНОСТ НА СОБСТВЕНИКА МУ
Следваща СПЕЦИАЛЕН ГОСТ ЗА ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА БЕ ИВЕТ ГОРАНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ КОТЕЛ ПРЕДСТАВИХА СПЕКТАКЪЛ ЗА ЛЕВСКИ

Спектакъл за Левски представиха ученици от Котел, съобщиха от общината. Кметът на Котел Коста Каранашев бе сред гостите на театралната постановка „Тайната вечеря на Дякона“ на Стефан Цанев. Спектакълът е

Новини Сливен

БМВ СЕ ЗАБИ В СТЪЛБ НА БУЛ. „БУРГАСКО ШОСЕ”

„БМВ” се заби в стълб на сливенския булевард „Бургаско шосе”. Катастрофата стана около 13.15 часа в събота. Колата бе управлявана от младеж, който бе в компания на свои връстници. Няма

Новини Сливен

ПОЗНАЙ КОЙ Е ТОЙ

Тази снимка е правена в магазин Лидл, който се намира до автогарата в Сливен. Часът е 10:10, а датата 22.07.2017 г. На касата в хипермаркета работи 19-годишният Божидар Андреев. По