19 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО ОТ РЕВНОСТ В СЛИВЕН
18.10.2022 1874 Прегледи

19 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО ОТ РЕВНОСТ В СЛИВЕН

31-годишният Орлин от Сливен, който преди година уби по особено жесток начин млад мъж, отива в затвора за 19 години. Убитият е бил приятел на бившата приятелка на Орлин, а убийството бе извършено с нов в кола на ул. „Великокняжевска“.

Sliveninfo ви предлага информацията от Окръжен съд – Сливен:

На 14.10.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда, с която призна подсъдимия О. А. П., на 31 г. за виновен в това, че на 29.10.2021 г., в гр. С., умишлено умъртвил Б. Д. И., като убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено, и  на основание чл.116 ал.1 т.6 предл.  3 и т.9, вр. чл. 115 вр. чл. 54 от НК му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от деветнадесет години, което да изтърпи при първоначален „Строг“ режим, като го призна за невиновен и го оправда по повдигнатото му обвинение по чл. 116 ал.1 т.6 предл. 2 вр. с чл. 115 от НК да е извършил деянието по особено мъчителен начин за убития.

Съдът приспадна времето, през което подсъдимият О. А. П е бил задържан, считано от 29.10.2021 г. до привеждане в изпълнение на наложеното с присъдата наказание.

Предвид постановената присъда, съдът намери, че следва да потвърди взетата спрямо подсъдимия О. А. П. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

Предишна ОПЕЛ ИЗГОРЯ ЗАРАДИ НЕБРЕЖНОСТ НА СОБСТВЕНИКА МУ
Следваща СПЕЦИАЛЕН ГОСТ ЗА ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА БЕ ИВЕТ ГОРАНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ: ИСКАМЕ СЛИВЕН ДА БЪДЕ ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН, МОДЕРЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД

  „Листата ни е съставена от хора професионалисти, знаещи и можещи. Те са обединени от желанието да променим модела на управление на Община Сливен, като нашата цел е този модел

Новини Сливен

ОСЪДИХА ЖЕНА, ДАЛА НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ОТГЛЕЖДАНИ ЖИВОТНИ

Окръжен съд – Сливен постанови присъда, с която призна подсъдимата Д. Й. И. за виновна в това, че в Заявление за подпомагане пред ДФ „Земеделие“ представила неверни сведения, че лично

Новини Сливен

ЦЕНАТА НА ВОДАТА В СЛИВЕН СЕ КАЧВА С 5 НА СТО ПРЕЗ 2019-ТА

2,62 лв. с ДДС ще бъде цената на водопроводните и канализационни услуги за битовите потребители в Сливен от 1 януари 2019 година. В сравнение с цената през 2018 година, която