184 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ СЛЕД ТРЕТОТО КЛАСИРАНЕ В СЛИВЕНСКИТЕ  УЧИЛИЩА
юли 22, 2020 553 Прегледи

184 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ СЛЕД ТРЕТОТО КЛАСИРАНЕ В СЛИВЕНСКИТЕ УЧИЛИЩА

184 са свободните места за първокласници след третото класиране в сливенските училища, сочи анализ на реализирания през електронната система прием на учениците в първи клас за учебната 2020-2021 година на Община Сливен.

Единственото училище от общо 13 училища, в което няма свободни места,  е ОУ „Д-р Иван Селимински“. С най-малък брой свободни места – 3, е ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, следвано от ОУ „Димитър Петров – 7 и НУ „В.Левски“ – 9.

Най-много свободни места има  в СУ „Х.М. Пашов“ и ОУ „Юрий Гагарин“ – по 25. Преди тях са СУ „П.Яворов“ с 19, а ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „П.Хитов“ – с по 22, ОУ „Елисавета Багряна – 16, ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“ е СУ „Константин Константинов“ – с по 12.

Приемът на учениците в първи клас от 2017 година се осъществява посредством електронна система. В случай, че в месеците до началото на всяка учебна година се появят подлежащи за постъпване  в първи клас ученици и не са участвали в трите класирания, те се насочват към училища, в които има свободни места.

Предишна 83 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19, ТРИМА ОТ БОЛНИТЕ СА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ
Следваща ПАНАМИН С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ И ПРЕЗ СЕЗОН 2019/2020

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАЛОБРОЕН ПРОТЕСТ В СЛИВЕН СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО

Малоброен протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 се проведе в Сливен. Около 20-тина протестиращи изказваха недоволството си срещу Стратегията пред сградата на Община Сливен. Основният им мотив е, че

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПЪРВАТА ОБРАБОТКА НА КАНАЛИТЕ СРЕЩУ ГРИЗАЧИ

От днес в град Сливен започва първата за годината канална дератизация срещу плъхове. Ще бъдат обработени 2700 шахти в града, включително и шахтите в ЦАО „Надежда”. В тях ще се

Новини Сливен

Д-Р ЧЕНКОВА: ВРЕМЕННО СПИРАМЕ ПРИЕМА НА ПАЦИЕНТИ С COVID -19

Инфекциозно отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен спира временно да приема пациенти с COVID -19 . В момента имаме 16 болни в отделението, които трябва да бъдат излекувани.