18 % ОТ ЗАВЪРШИЛИТЕ 7 КЛАС ИЗЧЕЗВАТ ДО НАЧАЛОТО НА 8 КЛАС
март 15, 2018 1579 Прегледи

18 % ОТ ЗАВЪРШИЛИТЕ 7 КЛАС ИЗЧЕЗВАТ ДО НАЧАЛОТО НА 8 КЛАС

През миналата учебна година в Сливенска област между 7 и 8 клас са отпаднали 18 % от учениците. Това ще рече, че от края на юни до 15 септември буквално се изпаряват 18 % от децата. Това бе съобщено днес на среща с всички директори на училища с ръководството на РИО на МОН в Сливен. За първа година в Хуманитарната гимназия ще има паралелка за сътрудник по социалните дейности.

69 паралелки в профилираните и професионалните гимназии предвижда  план – приемът за следващата година в Сливенска област.

28 ще са профилираните паралелки след седми клас, а 43 професионалните. В Сливен ще има 18 профилирани паралелки, в Котел 2, в Нова Загора – 4 , още толкова в Твърдица. Там няма да има прием в професионални паралелки. Общият брой на учениците, които трябва да завършат седми клас тази година в областта е 1843, но само между първия и втория срок са отпаднали 53.

Най- много са паралелките с техническа насоченост и в сферата на услугите, а в 6 паралелки ще се изучават чужди езици, и в още 6 – в Природоматематическата гимназия в Сливен чуждоезиковото обучение ще бъде интензивно.

И тази година в помощ на учениците при избор на училище ще помагат Дни на отворените врати в учебните заведения, ще се състои и традиционната Панорама на училищата.

Ще има и интерактивна консултация за избор на професия.

Предишна ЗАПОЧВА ОБЛАСТНАТА СПОРТНА НАДПРЕВАРА ЗА УЧЕНИЦИ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАЖДАНКА СИГНАЛИЗИРА С ВИДЕО ЗА ВАНДАЛИ, КОИТО СЪБАРЯТ ЗНАК НА ПЪТНОТО ПЛАТНО

  Гражданка подаде сигнал за вандалска проява в Комисията по безопасност на движението в Община Сливен и в полицията. Когато излязла от дома си на 9 януари, тя видяла, че

Новини Сливен

БЛИЗО 1 МЕТЪР Е СНЕЖНАТА ПОКРИВКА В ОБЩИНА КОТЕЛ

В Община Котел продължава да вали сняг и да духа вятър, което затруднява почистването на пътищата. След снощния снеговалеж, снежната покривка на места е близо 1 метър. По данни на

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОМАГАХА НА ОБЪРНАЛ СЕ АВТОМОБИЛ С ЯХТА

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал техническа помощ при пътно произшествие без пострадали хора. Инцидентът  е станал на 17 май, малко след 19,00 часа, в района на км.260. Автомобил „Нисан Навара“,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − 4 =